Proiect finalizat în timp record la Cornu Luncii: Noul pod din satul Șinca este gata după numai două luniRural

Proiect finalizat în timp record la Cornu Luncii: Noul pod din satul Șinca este gata după numai două luni

       Accesări: 817

Loalitățile din zona rurală sunt modernizate pas cu pas. Comuna Cornu Luncii are 67 proiecte finalizate sau în derulare prin care au fost realizate obiective importante. Cea mai nouă investiție s-a încheiat recent în satul Șinca, localitate unde a fost construit un pod care leagă două zone cu numeroase gospodării.

Obiectivul de investiții a fost realizat cu fonduri de la bugetul local, iar lucrările au fost realizate în timp record, după cum a subliniat primarul Gheorghe Fron.

Firma care s-a ocupat de execuția proiectului a finalizat podul în doar două luni, de la data predării amplasamentului și până la finalizarea lucrărilor de construcție.

Obiectivul a fost inaugurat vineri, 15 decembrie, în prezența oficialităților.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alături edilul comunei Cornu Luncii, la eveniment au participat deputatul Alexandru Rădulescu, viceprimarul Constantin Cioban, reprezentanții firmei de construcții, dirigintele de șantier și câțiva zeci de localnici.

După slujba de sfințire oficiată de doi preoți, autoritățile au tăiat panglica tricoloră.

„Este o onoare pentru noi, ca astăzi să sfințim podul din satul Șinca. Lucrările au durat două luni fără două zile, de când am predat amplasatmentul și până la data încheierii lucrărilor.”, a declarat primarul Gheorghe Fron. „Este o deosebire de la cer la pământ, cum arăta înainte și cum arată acum podul. Felicitpri tuturor celor care s-au implicat.”

Noul pod cu structură din beton înlocuiește vechiul pod din lemn pe care viiturile l-au smuls și l-au făcut bucăți în urma ploilor torențiale din vara anului 2010.

Podul din satul Șinca a fost proiectat de un inginer din comuna Cornu Luncii, structura acestuia fiind să reziste la revărsarea apelor.

Lucrările au fost realizate de firma suceaveană Conhidro, despre care primarul Fron a avut doar cuvinte de laudă în privința calității execuției.

Edilul comunei Cornu Luncii le-a mai pus sătenilor din Șinca despre planurile sale de viitor care prevăd amenajarea unei rețele de apă potabilă de care vor beneficia locuitorii din Șinca, precum și asfaltarea drumului care traversează localitatea.

Proiectul pentru aducțiunea de apă se ridică la 9 milioane de lei și a fost depus în urmă cu două săptămâni la Ministerul Dezvoltării. În același proiect sunt prevăzute rețele de apă în alte două sate din Cornu Luncii, în localitățile Păiseni și Sasca Mare.

Partea de asfaltare va fi realizată peste aproximativ trei ani, în anul 2020, după încheierea lucrărilor la rețelele subterane.

ȘTIRI