Proiect de modernizare pentru trei artere rutiere din Fălticeni: Investițiile trec de 9 milioane de leiActualitate

Proiect de modernizare pentru trei artere rutiere din Fălticeni: Investițiile trec de 9 milioane de lei

       Accesări: 53

Infrastructura locală de drumuri are nevoie de noi fonduri pentru modernizare. Trei dintre cele mai importante artere rutiere din Fălticeni fac obiectul unui proiect care vizează lucrări de reabilitare și modernizare integrală. Bulevardul 2 Grăniceri, Strada Revoluției și, parțial, Strada Sucevei sunt propuse într-un amplu proiect de investiții.

Devizul general indică cheltuieli estimative de 9,05 milioane de lei.

Documentația este depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar autoritățile locale speră să ajungă pe lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Ministerul va suporta cea mai mare parte din investiție, de la bugetul de stat urmând să fie direcționați 8,776,000 lei, adică 97% din valoarea proiectului, în timp ce contribuția Primăriei Fălticeni se va ridica la 271.204 lei. Cătălin Coman spune că suma care revine administrației locale se regăsește încă de la începtului acestui an în bugetul local.

Bulevardul 2 Grăniceri va fi reabilitat integral de la podul viaduct până la Biserica Sfântul Ilie, pe o lungime de 1,36 kilometri, la fel și Strada Revoluției, de la Biserica Sfântul Ilie la Blocul Turn, pe o lungime de 380 metri. Strada Sucevei va fi modernizată doar parțial, de la Blocul Turn până la Ocolul Silvic, pe o distanță de 1,16 km.

În anul 2015, strada Sucevei a fost reabilitată în totalitate pe un tronson de 1,83 kilometri printr-un proiect PNDL.

Noul proiect prevede asfaltarea și reabilitarea carosabilului celor trei artere care măsoară 2,9 kilometri, dar și a trotuarelor. Practic întregul coridor rutier de la intrarea în Fălticeni dinspre Roman și până la primul sens giratoriu spre Suceava va fi modernizat în totalitate. Bulevardul 2 Grăniceri, Strada Revoluției și Sucevei se suprapun cu DN 2, ruta europeană E 85, ce tranzitează municipiul de la un capăt la altul.

Cel mai afectat drum este Bulevardul 2 Grăniceri care din cauza traficului intens al vechiculelor de tonaj, starea asfaltului s-a degradat permanent. Denivelările ridicate între benzile 1 și 2 au fost decapate recent pe ambele sensuri de circulație.

În expunerea primarului Cătălin Coman către ministerul de resort se arată că fondurile alocate din bugetul local și măsurile luate până în prezent au fost pentru remedierea și ameliorarea situațiilor critice apărute la nivelul rețelelor de străzi din municipiu, dar nu pentru a produce efecte pe termen lung.

Inițiatorul proiectului mai spune că modernizarea celor trei artere de circulație va asigura fluidizare traficului urban, reducerea timpului de transport, eliminarea blocajelor rutiere în punctele de acces către municipiu, creșterea siguranței pentru toți participanții la trafic și va favoriza confortul în trafic.

ȘTIRI