Aducțiune de gaz metan pentru comuna RădășeniRural

Aducțiune de gaz metan pentru comuna Rădășeni

       Accesări: 104

Confortul termic contează. Plecând de la această idee, șeful administrației locale din Rădășeni și-a propus să aducă rețeaua de gaz metan în comună. Primarul Neculai Perju vrea să profite de faptul că țeava de gaz se află aproape de poarta de intrare din localitate.

Ideea va fi susținută printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

”Pentru că suntem aproape de oraș, intenționez să fac demersuri pentru aducțiune de gaz în comuna Rădășeni. Este un capitol care ne interesează”, a declarat primarul Neculai Perju în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni.

El s-a arătat optimist în privința succesului unui astfel de proiect bazându-se pe numărul mare de noi locuințe construite în ultimii 5 – 10 ani.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primarul Perju mai spune că nu va face nici un pas înainte de a ști cât de receptivi vor fi localnicii.

”Vom face un sondaj la nivelul populației să vedem potențialii consumatori care sunt interesați pentru așa ceva. Ne avantajează situația că suntem aproape de Fălticeni”, explică edilul comunei Rădășeni. ”Cred că proiectul de aducțiune al gazului metan va avea receptivitate în rândul oamenilor pentru că s-au făcut foarte multe construcții noi, în ultimul timp câte 30 de case noi anual. Au fost ani când se ridicau câte 50-60 de case noi, ori aceste gospodării au toate condițiile celor de la oraș și necesită un sistem de încălzire adecvat”.

În cazul în care varianta proiectului pe bani europeni va pica, soluția de ”avarie” va fi bugetul comunei.

”Dacă se va găsi posibilitatea să facem aducțiunea de gaz pe bani europeni vom folosi acest prilej, dacă nu ne vom axa pe bugetul comunei și tot îl vom face”, a declarat primarul Neculai Perju pentru Cronica de Fălticeni.

Intenția sa este ca toate demersurile necesare să fie pornite chiar anul acesta.

ȘTIRI