Proiect de acțiune comunitară încheiat înainte de vacanță la Grădinița Specială din FălticeniLocal

Proiect de acțiune comunitară încheiat înainte de vacanță la Grădinița Specială din Fălticeni

       Accesări: 485

Proiectul de acțiune comunitară „Visăm împreună la o lume mai bună”, bazat pe voluntariat, derulat la  Grădinița Specială Fălticeni, s-a finalizat în această săptămână, cu o ultimă activitate înaintea vacanței de vară.

Preșcolarii și prietenii lor, liceenii de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, au organizat o drumeție în Fălticeni, ocazie cu care au fost vizitate o serie de obiective: Biblioteca ,, Eugen Lovinescu” – Muzeul Apelor ,, Mihai Băcescu” – Baza de agrement ,,Nada Florilor”.

“Proiectul s-a axat pe sprijinirea copiilor cu dizabilități, prin acțiuni de voluntariat, realizarea unor activități în comun: abilități practice, jocuri în aer liber, jocuri distractive și tradiționale, conștientizarea muncii depuse de întreg colectivul de cadre didactice pentru integrarea în comunitate a copiilor prescolari cu CES – cerințe educative speciale. Toate activitățile au fost bazate pe voluntariat. Mulțumim din suflet în special, în numele copiilor preșcolari, tuturor celor care s-au implicat și au reușit să facă posibilă această acțiune! Vacanță placută și frumoasă tuturor!”, a precizat prof. Mariana Amariei, coordonator al proiectului din partea Grădiniței Speciale Fălticeni.

Voluntarii de la Colegiul ,,Vasile Lovinescu” au fost coordonați de prof. Ariton Gabriela.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cursul anului școlar, proiectul i-a avut parteneri și pe voluntarii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, coordonați de prof. Maria Peiu. Aceștia s-au implicat în realizarea spectacolului caritabil ,,Magia Crăciunului”, din 8 decembrie 2015, și au pus în scenă o piesă de teatru cu păpuși, prezenată celor mici de Sfântul Nicolae.

ȘTIRI