Proiect de acțiune comunitară încheiat înainte de vacanță la Grădinița Specială din FălticeniLocal

Proiect de acțiune comunitară încheiat înainte de vacanță la Grădinița Specială din Fălticeni

       Accesări: 479

Proiectul de acțiune comunitară „Visăm împreună la o lume mai bună”, bazat pe voluntariat, derulat la  Grădinița Specială Fălticeni, s-a finalizat în această săptămână, cu o ultimă activitate înaintea vacanței de vară.

Preșcolarii și prietenii lor, liceenii de la Colegiul „Vasile Lovinescu”, au organizat o drumeție în Fălticeni, ocazie cu care au fost vizitate o serie de obiective: Biblioteca ,, Eugen Lovinescu” – Muzeul Apelor ,, Mihai Băcescu” – Baza de agrement ,,Nada Florilor”.

“Proiectul s-a axat pe sprijinirea copiilor cu dizabilități, prin acțiuni de voluntariat, realizarea unor activități în comun: abilități practice, jocuri în aer liber, jocuri distractive și tradiționale, conștientizarea muncii depuse de întreg colectivul de cadre didactice pentru integrarea în comunitate a copiilor prescolari cu CES – cerințe educative speciale. Toate activitățile au fost bazate pe voluntariat. Mulțumim din suflet în special, în numele copiilor preșcolari, tuturor celor care s-au implicat și au reușit să facă posibilă această acțiune! Vacanță placută și frumoasă tuturor!”, a precizat prof. Mariana Amariei, coordonator al proiectului din partea Grădiniței Speciale Fălticeni.

Voluntarii de la Colegiul ,,Vasile Lovinescu” au fost coordonați de prof. Ariton Gabriela.

În cursul anului școlar, proiectul i-a avut parteneri și pe voluntarii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, coordonați de prof. Maria Peiu. Aceștia s-au implicat în realizarea spectacolului caritabil ,,Magia Crăciunului”, din 8 decembrie 2015, și au pus în scenă o piesă de teatru cu păpuși, prezenată celor mici de Sfântul Nicolae.

ȘTIRI