Proiect cu bani europeni pentru parcare subterană la FălticeniActualitate

Proiect cu bani europeni pentru parcare subterană la Fălticeni

       Accesări: 6744

Infrastructura locală se modernizează pas cu pas. După construirea de parcări ecologice, locuri de parcare pentru riverani sau de reședință, modernizarea drumurilor și podurilor, Primăria Fălticeni vrea să amenajeze și o parcare subterană. Prima construcție de acest fel, destinată staționării temporare, este prevăzută să fie dată în folosință până în anul 2020.

Proiectul se află în lucru și urmează să fie prezentat și depus în viitorul apropiat.

Parcarea subterană va fi amenajată în centru municipiului Fălticeni.

Aceasta face parte dintr-un proiect mai mare care vizează modernizarea esplanadei centrale ”Nada Florilor”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Deși astfel de construcții se regăsesc în marile orașe din țară, dezvoltarea proiectului este una necesară, chiar prioritară pentru actuala administrație locală.

„Parcul auto din municipiu este într-o creștere continuă. Deja după ora 9-10 cu greu mai găsești un loc în zona centrală unde poți să-ți lași mașina pentru câteva minute, iar parcarea subterană va completa nevoia de spații de parcare.”, ne-a declarat primarul Coman. „Planul meu este ca printr-un amplu proiect european, odată cu modernizarea zonei centrale, să includem și parcarea subterană. Astfel vom completa nevoia de locuri de parcare”.

Vor fi create 200 de locuri de parcare, proiectul urmând să fie realizat integral cu bani europeni.

Primarul Cătălin Coman spune că reabilitarea zonei centrale este una din prioritățile sale în actualul mandat. Edilul șef nu s-a pronunțat asupra datei începerii proiectului, el afirmând că autoritățile locale așteaptă cu interes deschiderea sesiunilor de finanțare.

Viitoarea parcare de sub esplanada Nada Florilor ar urma să aibă intrare și ieșire separată, pentru a nu bloca traficul din zonă. Zona de acces spre subteran ar putea fi amenajată în zona unde acum staționează taxiurile.

Proiectul de modernizare al centrului municipiului Fălticeni este estimat la aproximativ 10 milioane de euro.

ȘTIRI