Programul internaţional Global Education Week la FălticeniEducație

Programul internaţional Global Education Week la Fălticeni

       Accesări: 56

În perioada 17-21 noiembrie 2014, se va desfăşura a XVI-a ediţie a Săptămânii Educaţiei Globale (Global Education Week GEW) program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei. În acest an, tema propusă spre dezbatere în cadrul acestui program internaţional este  „Securitatea alimentaţiei”, prin care se încearcă a se găsi soluţii marilor probleme cu care se confruntă în prezent omenirea cum ar fi: risipa, sănătatea hranei, responsabilitatea socială, sărăcia, zone dezavantajate, conservarea hranei, protecţia consumatorului, antreprenoriat, sănătatea solului, mediului, etc.

Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni s-a înscris cu activităţi în cadrul acestui program educaţional, elevii clasei a III-a B coordonaţi de  prof. Alexandrina Trişi desfăşurând în avans activitatea cu tema: „Sănătatea mediului – factor important în alimentaţia sănătoasă a omului”.

Activitatea a debutat cu o dezbatere pe tema securităţii alimentaţiei, apoi elevii au fost antrenaţi în urmărirea unor interesante prezentări Power Point :  ,,Piramida alimentelor”, ,,Farmacia lui Dumnezeu”, ,,Frumuseţea lumii în care trăiesc”, ,,Murind fără apă –scrisoare din anul 2070”.

Punctul culminant al activităţii l-a constituit momentul în care copiii au fost invitaţi să deguste bunătăţile pregătite de fiecare pentru toţi colegii, experimentând în acest fel recomandările cu privire la o alimentaţie sănătoasă şi diversificată.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„În funcţie de feedback-ul oferit de părinţi şi copii,  intervievaţi printr-un chestionar, se va hotărî implicarea clasei într-un proiect ce se va derula în perioada noiembrie 2014 – aprilie 2015. În acest caz, ne propunem să ne înscriem şi să participăm la etapa de evaluare judeţeană  a GEW , respectând în acest sens calendarul propus de ISJ Suceava.

Activităţile desfăşurate în cadrul Programului GEW, oferă posibilitatea educatorilor de a realiza un mediu educational metacognitiv, extins dincolo de cadrul fizic restrâns pe care îl oferă şcoala, pregătindu-i pe copii cu adevărat pentru viaţă, pentru lumea de mâine – în care ei urmează să devină principalii factori responsabili de dezvoltarea civilizaţiei umane.”, ne-a informat prof. Alexandrina Trişi.

ȘTIRI