Programul Educaţional Internaţional “Viața la pozitiv” la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” din FălticeniEducație

Programul Educaţional Internaţional “Viața la pozitiv” la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” din Fălticeni

       Accesări: 334

La Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a avut loc vineri, 23 martie, deschiderea oficială a Programului Educaţional Internaţional  “Viața la pozitiv”, în parteneriat cu Asociaţia Positive Life  România și Colegiul  Tehnic “Independența” Sibiu.

Tema ediţiei a VII-a, 2017-2018 este: „Misiuni pozitive: redescoperim România!” Programul constă în realizarea unui proiect format din 3 misiuni pozitive.

Programul ,,Viaţa la pozitiv’’ vine în completarea activităţilor şcolare bazate pe educaţia formală, cu activităţi de timp liber, de animaţie culturală, dezvoltare personală şi profesională, care îşi propun dezvoltarea abilităţilor de socializare şi adaptare la schimbare a tinerilor, într-o manieră pozitivă, oferind totodată modele pozitive de viaţă.

Programul este alcătuit dintr-o sumă de proiecte care au în centrul preocupărilor acţiuni interactive între elevii din şcoli şi alţi factori din comunitate şi oferă alternative concrete pentru implicarea tinerilor în comunitate, dezvoltarea spiritului civic şi al competenţelor socio-profesionale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Dacă la şcoală elevul învaţă o multitudine de lucruri, care de cele mai multe ori nu au nici o legătură cu viaţa de zi cu zi, iar apoi, în timpul liber aceştia sunt asediaţi de informaţii negative despre sine sau societatea din care provin, cum putem crede că viziunea lor asupra vieţii şi a lumii în general, mai poate fi una pozitivă, optimistă şi plăcută?

După o participare cu succes la ediția anterioară a programului, elevii voluntari pozitiviști au implicat tot mai mulți colegi din școală și au demarat misiunile pozitive de anul acesta – adevărate provocări”, a precizat consilierul educativ prof. Elena Pașcovici.

Coordonatorii programului la nivelul Școlii Gimnaziale ”Mihail Sadoveanu” sunt: prof. Gabriela Ştefănescu, la secțiunea Școlar (clasele V-VIII) și prof. Elena-Gabriela Filip, la secțiunea Junior (clasele I-IV).

ȘTIRI