Programul de lucru la serviciul pentru eliberarea pașapoartelor din Suceava se prelungește cu două oreActualitate

Programul de lucru la serviciul pentru eliberarea pașapoartelor din Suceava se prelungește cu două ore

       Accesări: 1882

Începând de luni, 24 iunie 2019, programul de lucru cu publicul la Serviciile Publice Comunitare pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din 31 de județe se prelungeşte cu 2 ore, a anunțat Direcția Generală de Pașapoarte (DGP) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Măsura se aplică și la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din județul Suceava, în intervalul 24 iunie – 16 august 2019.

Astfel, programul cu publicul se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 08.30 -18.30.

“Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români, începând cu data de 24 iunie 2019, programul de lucru cu publicul a fost prelungit cu 2 ore în municipiul București și în 31 de județe, unde s-a constatat un trend ascendent al numărului de solicitări de pașapoarte”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit Direcției Generale de Pașapoarte, de la începutul verii au fost eliberate aproximativ 135.000 de pașapoarte fără a fi înregistrată o depășire a termenului de 10 zile lucrătoare în care se eliberează documentul de călătorie pe tot parcursul anului la nivelul întregii țări.

Normele legale în vigoare prevăd un termen de 15 zile lucrătoare pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, în practică însă acestea se eliberează în doar 10 zile lucrătoare.

Perioada de emitere a documentului de călătorie românesc – 10 zile lucrătoare este una rezonabilă la nivel european, luând spre exemplu Franța unde acest document se eliberează în 2-4 săptămâni sau Germania cu o perioadă de așteptare de 4-6 săptămâni.

Pentru evitarea aglomerației la depunerea cererilor de eliberare a pașaportului, solicitanții au posibilitatea de a se programa online, pe site-ul https://www.epasapoarte.ro/, iar pentru a nu mai sta la coadă pentru a ridica pașaportul, a fost introdusă posibilitatea expedierii pașaportului simplu electronic prin poștă

Cetățenii pot verifica stadiul cererii lor la adresa https://epasapoarte.ro/verifica/, existând posibilitatea ca acesta să fie eliberat mai devreme decât termenul comunicat la depunerea solicitării.

ȘTIRI