Programa școlară pentru gimnaziu a fost lansată în dezbatere naționalăNațional

Programa școlară pentru gimnaziu a fost lansată în dezbatere națională

       Accesări: 273

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat marţi, 16 februarie, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, o dezbatere având ca temă elaborarea noului plan-cadru pentru învăţământul gimnazial.

Evenimentul a asigurat o platformă de dialog în care au fost implicaţi toţi actorii interesaţi de proiectul de plan-cadru pentru clasele V-VIII, lansat în dezbatere de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.

Au fost discutate concluziile consultărilor desfăşurate până acum, recomandările grupului de lucru pe curriculum, precum şi propunerile pentru noul plan-cadru aferent claselor V-VIII.

La evenimentul a participa ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei. Au fost invitaţi, de asemenea, reprezentanţi ai grupului de lucru pe curriculum, ai inspectoratelor şcolare judeţene, ai sindicatelor din educaţie, ai elevilor şi ai părinţilor, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La finalul anului trecut, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a lansat în dezbatere publică trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII. Timp de o lună, toţi cei interesaţi – cadre didactice, specialişti în curriculum, elevi, părinţi sau reprezentanţi ai societăţii civile – au avut posibilitatea de a participa la această consultare şi de a-şi exprima punctele de vedere şi sugestiile pe acest subiect. Decizia privitoare la noul plan cadru pentru gimnaziu va fi luată la sfârşitul lunii februarie.

Potrivit portalinvatamant.ro, păstrarea celor cinci ore de limba română la clasa a V-a, consilierea la școală, introducerea educației sexuala și accent pe știinte, sunt principalele propuneri rezultate în urma dezbaterii.

„A doua variantă de plan-cadru evidențiază opțiunea pentru întărirea studiului științelor naturii și tehnologiei în gimnaziu și promovează debutul timpuriu al unor discipline din domeniul științelor (fizică și chimie)”, spune  directorul Institutului de Știinte ale Educației (ISE), Ciprian Fartusnic.

 

ȘTIRI