Program județean pentru prevenirea violenţei intrafamiliale lansat la SuceavaActualitate

Program județean pentru prevenirea violenţei intrafamiliale lansat la Suceava

       Accesări: 170

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava în parteneriat cu Instituţia Prefectului au lansat Programul Judeţean de prevenire a violenţei domestice la nivelul judeţului Suceava.

Evenimentul a vut loc joi, 8 martie 2018, la sediul Prefecturii Suceava.

Cu acest prilej, au fost prezentate obiectivele programului şi situaţia statistică comparativă înregistrată în perioada 2016 – 2017.

Potrivit IPJ Suceava, în anul 2017, numărul ordinelor de protecţie solicitate şi emise s-a dublat faţă de anul 2016, victimele înţelegând utilitatea acestui instrument legislativ pentru prevenirea recidivei faptelor cu violenţă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost analizate propunerile legislative privind emiterea ordinului de protecţie temporar direct de către poliţist care ar asigura o intervenţie mult mai eficientă în situaţiile limită.

“O activitate deosebită în cadrul lansării programului, a fost prezenţa în sala a unei femei din localitatea Ilişeşti care a împărtăşit tuturor celor prezenţi, poliţişti dar şi angajaţi ai Prefecturii şi invitaţi, traumele trăite dar şi procedura pe care a urmat-o pentru obţinerea ordinului de protecţie. Toate femeile prezente la eveniment au primit din partea poliţiştilor flori şi ghiduri privind modul de obţinere a ordinului de protecţie”, ne-a informat IPJ Suceava.

ȘTIRI