Profesorul universitar doctor Mircea Onofriescu va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului FălticeniActualitate

Profesorul universitar doctor Mircea Onofriescu va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Fălticeni

       Accesări: 145

Galeria oamenilor de înaltă ținută profesională care fac cinste urbei de pe Șomuz se înnoiește. Unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți medici ginecologi din România va deveni Cetățean de Onoare al municipiului Fălticeni. Profesorul universitar doctor Mircea Onofriescu va primi distincția în cadrul unei ceremonii ce se va desfășura în sala de ședinte Iorgu Radu din clădirea Primăriei.

Evenimentul va avea loc mâine în prezența oficialităților locale, prietenilor și foștilor colegi de clasă ai medicului.

Vestea primirii distincției l-a dus cu gândul, pe profesorul universitar doctor Mircea Onofriescu, la părinții lui, la oamenii de seamă ai urbei, dar și la foștii colegi de clasă cei care au înaintat primarului Cătălin Coman propunerea de a-l include pe reputatul medic fălticenean în rândul celor câteva zeci de personalități care au primit titlul amintit.

„A fost o veste minunată. M-am gândit în prima clipă la parinții mei care, acolo sus, în lumea îngerilor, s-au bucurat și ei la aceasta veste.”, ne-a declarat Mircea Onofriescu. „M-am gâdit la câți oameni de seamă a dat Fălticeniul și am constatat că sunt unul care a făcut puține lucruri bune pentru Fălticeni. Îmi place să cred că este unul dintre lucrurile de care se vor mândri cei din familia mea. Recunoștintă colegilor mei de școală și celor care au apreciat munca mea.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Profesorul universtar doctor are un CV impresionant, iar cariera profesională este marcată de câteva realizări deosebite pentru medicina românească.

Fălticeneanul Mircea Onofriescu a inaugurat primul centrul de Fertilizare in vitro din Moldova cu rezultate foarte bune la nivelul centrelor de referință din Europa. În cadrul acestui centru s-a născut primul copil din România prin Programul Național de fertilizare in vitro.

Mircea Onofriescu este reprezentantul României la EBCOG adică Societatea Europeană a Societăților Naționale de Obstetrică Ginecologie și membru al Comisiei de Obstetrica Ginecologie din Ministerul Sanatății.

În prezent este director general la cea mai mare Maternitate din țară, Maternitatea Cuza Vodă din Iași.

„Faptul cel mai minunat din carierea mea de medic este că am adus pe lume un număr foarte mare de copii sănătoși, după ce am învins situații medicale grave care puneau în pericol viata mamelor și feților.”, ne-a mărturisit medicul ginecolog născut la Fălticeni. „Una dintre cele mai frumoase momente a fost și când am mers cu nepoata mea cea mare la deschiderea anului școlar la Liceul Negruzzi. Acolo am fost asalltat de zeci de mame care doreau să cunosc copii pe care i-am adus pe lume și în clasa zero, clasa în care învață nepoata mea, erau 6 copii asistați de mine și tot așa în anii de studiu pâna la clasa a XII-a. A fost una dintre cele mai plăcute zile din viața mea.”

Profesorul universitar doctor Mircea Onofriescu este în momentul de față președinte al SROG (Societatea Română de Obsterică și Ginecologie) și SRMR (Societatea Română de Medicină Reproductivă). El deține patru funcții de vicepreședinte în alte patru societăți naționale.

Ca o încununare a activității sale, medicul din Fălticeni a fost premiat la nivel național și internațional.

De șapte ani este membru în Comisia de Obstetrică Ginecologie din cadrul Ministerului Sănătăţii, dar și responsabil naţional pentru organizarea programului de studii complementare în vederea de obţinere de atestate în Tratamentul infertilităţii cuplului şi reporducere umană asistată (fertilizare in vitro).

Mircea Onofriescu s-a născut pe 28 februarie 1953 la Fălticeni. Este absolvent al Școlii Generale nr.2 (astăzi Școala Gimnazială „Ion Irimescu”).  Liceul și facultatea le-a încheiat ca șef de promoție, iar din 1978 profesează ca medic.

Din 1991 este medic specialist Obstetrică Ginecologie, după care urcă alte două trepte în carieră, devenind medic primar în 1994 și doctorand în anul 1998.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI