Profesorul și artistul plastic Gabrel Baban va primi titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului FălticeniActualitate

Profesorul și artistul plastic Gabrel Baban va primi titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni

       Accesări: 815

Un pictor valoros va primi cea mai înaltă distincție locală. Gabrel Baban va intra în galeria oamenilor de seamă pe care municipiul Fălticeni i-a avut de-a lungul timpului. Profesorul și artistul plastic va fi primi titlu de „Cetățean de onoare”.

Distincția îi va fi acordată de primarul Cătălin Coman în cadrul unei ședințe extraordinare ce va ave loc pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

La cei 70 de ani, distincția va reprezenta recunoștința adusă în numele comunității locale pentru cariera de profesor și artist plastic. Gabrel Baban a participat la numeroase expoziții importante în țară, cât și pe plan local.

În cadrul ședinței extraordinare va fi înmânat post-mortem, aceeași distincție și reputatului arhitect
Crișan Victor Popescu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Autor al legislației în urbanism din România, el a fost membru al Uniunii Arhitecților din România, membru în Consiliul Superior Registrul al Urbaniștilor din România, președinte și membru de onoare al Asociației Române a Antreprenorilor în Construcții.

A ocupat și funcții la nivelul aparatului guvernamental al României ca Subsecretar de stat la Departamentul pentru urbanism și amenajarea teritoriului, apoi Secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului.

Arhitectul Crișan Victor Popescu a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. El este și autorul celor două busturi care completează Altarul Eroilor din Fălticeni, grupul statutar ce va fi dezvelit de Ziua Națională a României.

ȘTIRI