Profesorul Nicolae Moisoiu ne-a părăsitLocal

Profesorul Nicolae Moisoiu ne-a părăsit

       Accesări: 5514

Mediul educațional este din nou în doliu. După decesul profesorului de desen tehnic Dan Baldazar, un alt dascăl iubit de elevi și apreciat de colegi pleacă la ceruri. Profesorul de matematică Nicolae Moisoiu s-a stins fulgerător.

Decesul a survenit azi dimineață la un spital din Iași.

Medicii l-au operat de urgență pentru un anevrism abdominal. Din nefericire, intervenția chirurgicală, care a durat 8 ore, nu a reușit.

Nicolae Moisoiu s-a simțit rău la sfârșitul săptămânii trecute când a fost internat la spital. A trecut prin mâinile câtorva medici, fiind transferat de la Fălticeni la Suceava, iar mai apoi la Iași.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Decesul a survenit în timpul operației.

Profesorul de matematică avea 75 de ani. Vestea morții i-a îndurerat pe colegii de breaslă care plâng dispariția unui om și profesor de excepție.

El s-a născut în satul Perișoru (județul Botoșani) pe 17 martie 1943. Și-a încheiat studiile generale la Botoșani, iar cele preuniversitare la Liceul „August Treboniu Laurian” din aceeași localitate.

Devine absolvent al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, iar din 1968 începe cariera de profesor la școala din Ruginoasa (județul Iași). Un an mai târziu predă matematica la Școala Tehnologică UCECOM Fălticeni, iar între 1972 și 1974 ocupă postul de director.

În același an se întoarce în mediul rural, unde va profesa la școlile din Baia și Bogdănești. S-a titularizat la Școala Generală Petia (comuna Bunești), unde mai târziu a fost numit director. La începutul anilor 80 va completa catedra de matematică de la Școala Generală nr.1 Fălticeni (azi „Alexandru Ioan Cuza”).

Ulterior primește două mandate de director adjunct, iar în anul 2010 se pensionează.

Nicolae Moisoiu a profesat 42 de ani la catedra de matematică și alți 15 ani în funcții de conducere.

În vara acestui an, cu ocazia Zilelor Municipiului Fălticeni, el și soția acestuia au fost sărbătoriți împreună cu alte cupluri de aur la împlinirea celor 50 de ani de căsnicie, slujba de binecuvântare fiind oficiată la Catedrala Învierii.

Nicolae Moisoiu rămâne în amintirea colegilor și elevilor ca un profesor jovial, cordial și deopotrivă bine pregătit.

Trupul neînsuflețit al profesorului este depus la capela mortuară din cadrul Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Tâmpești.  Înmormântarea va avea loc duminică, la ora 11.30.

Redacția cotidianului Cronica de Fălticeni transmite condoleanțe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească.

ȘTIRI