Profesorul Marcel Porof s-a calificat în finala concursului ”Liga Profesorilor Excepționali”Actualitate

Profesorul Marcel Porof s-a calificat în finala concursului ”Liga Profesorilor Excepționali”

       Accesări: 110

profesor-doctor-marcel-porofUltimul un pas spre titlul suprem. Marcel Porof este calificat în finala concursului național ”Liga Profesorilor Excepționali”, în care au fost admiși cei mai buni 10 dascăli din România. Lista inițială a inclus peste 800 de cadre didactice, din care 30 au intrat în etapa semifinală. Dintre aceștia doar 10 au reușit să acceadă în finala concursului.

Câștigătorul competiției lansate de Fundația Dan Voiculescu, întrecere care practic va desemna profesorului anului 2015 în România, se va decide pe baza numărului de voturi electronice pe care candidații le vor primi din partea publicului.

”Greul abia acum începe. Oricum, satisfacția este mare”, ne-a mărturisit profesorul catedrei de geografie de la Colegiul Național ”Nicu Gane”. ”Vom vedea ce va fi. Le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și m-au votat la acest concurs.”

Cu o experiență profesională de peste 25 ani și doctorat în geografie, profesorul Marcel Porof s-a făcut remarcat prin rezultatele deosebite obținute de elevii pe care i-a format și îndrumat. Numeroase proiecte au fost premiate la concursurile naționale, însă cele mai răsunătoare reușite sunt cele de la olimpiade. Vitrina premiilor include medalii de aur, argint, bronz la fazele naționale și internaționale pe disciplina geografie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Marcel Porof este, de asemenea, unul din profesorii care pregătesc elevii aflați în lotul național olimpic care participă la competițiile de talie internațională.

Elevii, profesorii și prietenii care doresc să-l susțină, în continuare, pe Marcel Porof la titlul de profesorul anului, pot să-l voteze la adresa http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2015/06/porof-marcel/ .

”Prin valorizarea propriilor experienţe profesionale în colaborare şi parteneriat cu toţi factorii sociali implicaţi în educaţie şi formare-profesională, am urmărit, alegând această profesie, formarea unui absolvent autonom, responsabil, competent profesional, care să corespundă standardelor de valori ale cetăţeanului european”, susține profesorul Marcel Porof. ”Acest aspect este motivaţia care de-a lungul anilor mi-a adus numeroase merite ce indubitabil sunt recunoscute de către elevi, cadre didactice, diferite persoane importante la nivel regional, naţional, internaţional. Întreaga activitate desfăşurată este una ce necesită o abordare sistematică, pasiune, răbdare, o gândire logică şi critică pentru a atinge culmile cele mai înalte ale ipostazei de profesor geograf.”

Județul Suceava este singurul care are doi candidați în etapa finală.

Pe lângă profesorul Marcel Porof, în cursa pentru cel mai bun profesor din țară este și Gabriel Anastasiu, profesor de tehnologia informației și comunicațiilor la Colegiul Național Dragoș Vodă din Câmpulung Moldovenesc.

Rudy H.

ȘTIRI