Profesorul doctor Marcel Porof este invitat în Liga Profesorilor ExcepționaliActualitate

Profesorul doctor Marcel Porof este invitat în Liga Profesorilor Excepționali

       Accesări: 164

profesor-doctor-marcel-porofPerformanța este răsplătită. Formatorul olimpicilor de aur ai României, pe disciplina la geografie, este invitat de Fundația Dan Voiculescu să facă parte din Liga Profesorilor Excepționali. Cu rezultate deosebite în pregătirea elevilor fălticeneni, Marcel Porof este persoana care, prin prisma activităților la nivel competițional, se înscrie în profilul acestui concurs național.

Acesta se adresează tuturor dascălilor de la clasele I – XII, care s-au remarcat de-a lungul carierei prin folosirea unor metode de predare ce au avut rezultate notabile, prin implicarea în viața comunității, realizări în afara școlii, prin recunoașterea meritelor de către elevi, părinți sau colegi.

Profesorul de la catedra Colegiului Național ”Nicu Gane” și-a format o reputație de invidiat în mediul didactic, în ultimii zece ani el reușind să creeze un nucleu de elevi valoroși care au urcat pe cele mai înalte trepte ale competițiilor școlare naționale și internaționale.

Marcel Porof este cel care i-a descoperit și format pe elevii de excepție ai Fălticeniului care au fost medaliați la Olimpiadele de Geografie, dar și pe cei care au fost premiați la concursurile naționale pe teme de geografie, mediu și cercetare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu zece ani de rezultate nu doar deosebite ci și numeroase, profesorul doctor Porof se numără printre din candidații de top ai Ligii Profesorilor Excepționali.

Lista performerilor, la competițiile școlare, pregătiți de Marcel Porof îi include pe Constantin Popa (medalie de aur (2012), argint (2011), bronz (2010), la Olimpiada Internaţională de Geografie), Lorena Davidel (premiul special la Olimpiada Națională de Geografie (2014), elev calificat la Olimpiada Internaţională de Geografie (august 2015), Delia Apostol (medalie de aur la Olimpiada Națională de Geografie (2014), Ana Maria Cotun (medalia de aur la Olimpiada Națională de Geografie (2015), Emilia Boambă (medalie de aur la Olimpiada Națională de Geografie (2015), Adelina Cardaș (locul I la Sesiunea de Comunicări Științifice (2014), Ecaterina Ilincăi și Lorena Davidel (locul I la Concursul Național de Proiecte de Mediu (2014) fac parte din lunga listă de elevi.

”În semn de recunoaștere pentru contribuția pe care profesorii o aduc neîncetat la evoluția societății, Fundația Dan Voiculescu, continuă și în acest an campania națională „Liga profesorilor Exceptionali”, în cadrul căreia profesorii care au avut şi au un impact extraordinar asupra societăţii se pot înscrie și pot ajunge în atenția publicului larg”, se amintește în comunicatul organizației non-guvernamentale. ”Un profesor nu poate introduce cu forța cunoștințele în mintea unui elev, el este cel care îi insuflă dragostea pentru învățare și setea de cunoaștere, apoi îi veghează calea și are grijă ca acesta să evolueze frumos. Prima ediție a concursului Liga Profesorilor Excepționali, ne-a demonstrat că, în România, există sute de astfel de oameni care își fac meseria cu devotament și pasiune.”

Criteriile de înscriere includ printre altele încurajarea și susținerea elevilor aflați în situații dificile, implicarea în activități caritabile, descoperirea și îndrumarea elevilor talentați care au probat, prin rezultate, dăruirea și talentul dascălilor pe care i-au avut.

Pentru a intra în concurs, profesorii se pot înscrie pe portalul fundației, prin completarea unui formular şi trimiterea documentelor care să susţină candidatura, alături de descrierea activităţii desfăşurate.

În urma voturilor electronice la nivel naţional, din primii 30 de clasaţi vor fi selectate, 10 dintre cele mai relevante profile. Votul final va avea loc pe 8 iunie, iar premierea câștigătorilor pe 21 iunie.

În urmă cu trei ani, Marcel Porof s-a clasat pe locul II în topul ”Profesorului Anului în România”, eveniment organizat și finațat de Fundația Dinu Patriciu, titlul de ”Elevul Anului în România” revenind fălticeneanului Bogdan Baciu.

Rudy H.

ȘTIRI