Profesorul de geografie Marcel Porof din Fălticeni este laureatul Premiului Mentor pentru Excelență în EducațieEducație

Profesorul de geografie Marcel Porof din Fălticeni este laureatul Premiului Mentor pentru Excelență în Educație

       Accesări: 1796

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat a șasea oară Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori. Totodată a fost lansată  cea de-a şaptea ediție consecutivă a programului, nominalizările putând fi depuse până la sfârșitul anului.

Invitata de onoare al acestei ediții a Galei Premiilor Mentor a fost Ana Blandiana, desemnată recent la Gdansk „Poetul European al Libertății”. „A fi mentorul unor tineri, înseamnă a prelungi efectul în viitor al acțiunilor de astăzi” – a afirmat invitata de onoare, care le-a povestit celor prezenți cum a devenit ea însăși mentor în cadrul Școlii de Vară Sighet.

Fiecare dintre cei zece laureați din cadrul acestei ediții a primit un premiu în valoare de 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemțoi.

” MOL România oferă Premiul Mentor profesorilor și antrenorilor de excepție, considerând că acesta este un minim gest de recunoaştere publică a muncii și activităţii zilnice a acestora. Vorbim despre o muncă tăcută, neobservată, deseori neapreciată, dar fără care am fi cu toţii mult mai săraci pentru că am pierde numeroase talente existente în jurul nostru. Mentorii au darul de a descoperi talentul multor copii și de a avea grijă de aceste talente prin asocierea lor cu valori fundamentale de viață. Prin această recunoaștere publică dorim să contribuim la aprecierea și respectul dascălilor în comunitățile unde își desfășoară activitatea”, a declarat Kinga Daradics, directorul executiv MOL România.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cei zece profesori și antrenori premiați la această ediție au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate, care a primit în perioada aprilie-decembrie anul trecut 274 de nominalizări.

Ca şi în ediţiile precedente, numărul nominalizărilor valoroase a depăşit cu mult numărul de premii care se pot acorda,  însă nominalizările pot fi depuse din nou pentru edițiile viitoare.

Laureații Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a 6-a, 2015 sunt: Barátosi Iosif Gavril, antrenor de șah, Târgu Mureș; Maria Dida Ghiață, antrenor emerit canotaj, Timișoara; Anița Luncan, profesor de chimie, Oradea; Márton Árpád, pictor, Miercurea Ciuc; Ani Marie Paladi, profesor de violoncel, București; Păcurar Mária, profesor de matematică, Timișoara; Marcel Porof, profesor de geografie, Fălticeni, Suceava; Petre Rău, matematică și literatură, Galați; Tellmann Jenő, profesor de fizică, Cluj; Gabriela Todor, profesor de violoncel, Cluj.

„Organizând de șase ani acest program cunoscut și recunoscut atât de dascăli cât și de discipoli, observăm că cele mai frumoase, valoroase și convingătoare nominalizări sunt pregătite din timp, încă de la începutul perioadei de 8 luni disponibile pentru înscriere, prin contribuția persoanelor care cunosc foarte bine activitatea mentorului, utilizând și mijloacele actuale de comunicare. Nominalizările întocmite în ultimele zile ale termenului de depunere, de foarte multe ori nu reușesc să cuprindă aspecte importante ale unei vieți de dascăl.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Totodată, organizatorii evenimentului – MOL România și Fundația pentru Comunitate – au anunțat lansarea ediției a șaptea, 2016, a programului. Nominalizările se pot depune până la data de 31 Decembrie 2016.

Dosarele de înscriere trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

mol_mentor_2015-8776 k

ȘTIRI