Profesorul Dan Baldazar s-a stins din viațăLocal

Profesorul Dan Baldazar s-a stins din viață

       Accesări: 4063

Doliu în lumea educației. Profesorul Dan Baldazar s-a stins din viață pe patul de spital. Decesul a survenit în această după-amiază la Centrul de Sănătate Vadu Moldovei pe fondul unor complicații la nivelul inimii, plămânilor și rinichilor.

Dan Baldazar avea 67 de ani. El urma să împlinească 68 de ani, pe 18 octombrie, ziua în care va fi înmormântat.

Originar din Iași, el și-a mutat domiciliul împreună cu părinții care au primit repartiție la Fălticeni.

Începe studiile la Școala Generală nr.2 (astăzi „Ion Irimescu”), și mai apoi la Liceul „Nicu Gane”, unde profesa și tatăl său. Studiile superioare le-a încheiat la Iași.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Se căsătorește în anul 1972, după care, în anul 1974, începe cariera ca profesor de desen tehnic la Liceul nr.1 din Suceava, apoi se transferă, în 1979, la Liceul „Nicu Gane” din Fălticeni unde îndrumă mai multe generații de elevi.

Dan Baldazar pune punct meseriei de profesor tot la Liceul „Nicu Gane”, după mai bine de un deceniu, în anul 1992. În acest timp el a făcut parte din echipa de fotbal a liceului împreună cu profesorii Anton, Baban, Bența și Gold.

Următorii 23 ani i-a petrecut ca și custode la cele trei instituții muzeale din municipiul Fălticeni, mai întâi la Muzeul Apelor, apoi la Galeria Oamenilor de Seamă, iar cel mai mult timp, 20 de ani, la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”.

Înainte de pensionare, profesorul a trecut de două ori pe lângă moarte, suferind prima dată un infarct în 2012, iar doi ani mai târziu un atac cerebral.

Starea lui de sănătate s-a agravat săptămâna trecută când a fost internat la Spitalul Județean Suceava. Luni, 15 octombrie, a fost transferat la Centrul de Sănătate Vadu Moldovei unde în timpul după-amiezii, la ora 16.30, s-a stins pe patul de spital.

Cei care l-au cunoscut își amintesc cu plăcere despre Dan Baldazar, pe care l-au caracterizat ca un profesor desăvârșit, riguros în materie de desen tehnic și în același timp un om cult, cu un simț dezvoltat la umorului, dar și cu o memorie foarte bună.

Trupul neînsuflețit va fi depus la casa mortuară de pe strada Ana Ipătescu.

Dan Baldazar va fi înmormântat joi, 18 octombrie, la Rădășeni. Slujba va fi oficiată la biserica din lemn Sfinții Mercurie și Ecaterina, începând cu ora 13.

Redacția cotidianului Cronica de Fălticeni adresează condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l ierte.

ȘTIRI