Profesorul Constantin Popa – intrarea în nonageratEducație

Profesorul Constantin Popa – intrarea în nonagerat

       Accesări: 839

Dascălul de fizică a nenumărate generații fălticenene ține deschisă cutia timpului la intrarea într-un alt cerc al vârstei.

De veghe la catedră timp de peste 40 de ani, a amprentat diferit destinul găneștilor pe tapiseria liceului și a vieții, conturându-și și construindu-și o carte de identitate proprie.

Prin excelență om al școlii, cu un statut intelectual și o solidă pregătire de specialitate, cu rectitudine morală și igienă a intelectului, s-a integrat și s-a contopit cu substanța învățământului fălticenean.

Munca sistematică i-a marcat existența dându-i o stare de siguranță și înălțare. Lumina unei vieți este greu de cuprins într-un snop de cuvinte.

Cioplit din esență tare, cu un ADN puternic, îndrăgostit de fizică și de catedră, la ora cântăririi roadelor a avut și are bucuria împlinirilor.

Pasionat de obiectul predat, rezolvitor de probleme, metodist cu o școlire clasică, autor de carte, cu un parcurs didactic bogat și activitate de laborator, pășește activ și impetuos din al optulea deceniu, intrând în nonagerat.

Dând timpul înapoi, printr-o asociere spontană de întâmplări, ne aprindem becul din inimă mulțumindu-i pentru calitățile de formator, pentru deschidere și pasiune.

Comunitatea gănistă și catedra de fizică îi apreciază parcursul didactic și locul în acasa școlară. Îi prețuim vara și-i respectăm întomnata devenire sub semnul timpului prin viam senectute.

Admirăm călătorul prin două veacuri și omul de la catedră și ne face plăcere să-l situăm în aceeași dinastie cărturărească a profesorului Vasile Ciurea, tot fost elev și profesor al școlii, specialist în științele naturii, fizică și chimie.

Realitatea calendarului în acest mai, 90 ne permite să-i urăm ca drumul să fie ușor și lung, presărat cu urările și binemeritatele mulțumiri ale generațiilor pe care le-a temeinicit și care-l salută cu reverență.

Pentru că profesorul Constantin Popa este racordat circuitului de elită al dascălilor, cetățenilor și personalităților fălticenene.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI