Profesorul Constantin Bulboacă lansează volumul de aforisme “Vorbe vechi în haină nouă”Cultură

Profesorul Constantin Bulboacă lansează volumul de aforisme “Vorbe vechi în haină nouă”

       Accesări: 906

Sala “Pictor Aurel Băeșu” din incinta Muzeului de Artă “Ion Irimescu” va găzdui duminică, 14 iulie 2019, de la ora 17.00, un nou eveniment cultural.

 Profesorul Constantin Bulboacă lansează volumul “Vorbe vechi în haină nouă”.

Este vorba despre o carte de aforisme, ilustrată grafic de pictorul Mihail Gavril, cu o prefață semnată de Ioan Țicalo, profesor cu vocație și scriitor talentat din Țara de Sus.

Autorul se află la a doua apariție editorială în acest an, după ce, în această primăvară a lansat placheta „Hora cuvintelor”, cu poeme create între 2011-2019, ilustrate grafic de talentatul pictor  humorean, Radu Bercea și prefațate de scriitorul Grigore Ilisei, prin cuvântul de întâmpinare intitulat „Cititor în stele”.

Accesul publicului la evenimentul care va avea loc duminică este liber!

Constantin C. Bulboacă s-a născut la data de 12 decembrie 1952, în localitatea Ungureni, județul Botoșani.

Este absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie din cadrul Universității „Al.I.Cuza” Iași. A îndeplinit cu vocație și pasiune, până la pensionare, cariera de profesor de istorie.

A debutat editorial în anul 2011, cu volumul de poezii intitulat „Din pulberi de stele”, prefațat de scriitorul Varujan Vosganianși ilustrat de artistul plastic Mihail Gavril.

Pasiunea literară și-a manifestat-o în cadrul unor cenacluri literare din Botoșani, Suceava și Fălticeni, în prezent, fiind membru activ al Cenaclului „Erupții dolheștene”.

Colaborează la diverse publicații cu poeme și diverse articole, apărute în presă și în volume colective ale poeților suceveni.

ȘTIRI