Profesoara și jurnalista Rodica Ciobanu s-a stins din viață la vârsta de 52 de aniActualitate

Profesoara și jurnalista Rodica Ciobanu s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani

       Accesări: 1098

Pe 15 aprilie ar fi împlinit 53 de ani. Profesoara și jurnalista Rodica Ciobanu a murit în această dimineață, miercuri 11 martie 2015, la București. Viața i-a fost curmată de o boală gravă, după o lungă și grea suferinţă.

Decesul a survenit în spital unde era internată de câteva zile. Ceremonia religioasă va avea loc sâmbătă, la ora 9, la crematoriul uman Vitan Bârzeşti.

Rodica Ciobanu s-a născut în 1962 şi a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova. În 1985 primește repartiția la Liceul ”Nicu Gane” unde va preda limba și literatura română împreună cu Mioara Gafencu și Gheorghe Miserciu. Rămâne la catedră doar cinci ani. Locul liber va fi preluat de Nicolae Sturzu.

Printre cei mai buni prieteni ai Rodicăi Ciobanu au fost profesorii Liliana Constantinescu, Liliana Pintilie și Dan Baldazar.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Era un om deosebit și inteligent. Rodica era o femeie extraordinară”, își amintește Dan Baldazar. ”A plecat de la Nicu Gane în 1990. După mulți ani ne-am reîntâlnit pe Facebook. Țineam legătura destul de des cu ea. În ultima vreme am vorbit tot mai puțin. Îmi pare rău să aud vestea acesta. Dumnezeu să o ierte”.

Colega de catedră Mioara Gafencu o descrie pe Rodica Ciobanu drept un profesor bine pregătit și om inteligent.

”Rodica era foarte bună în ceea ce făcea”, ne-a declarat Mioara Gafencu. ”Era o persoană foarte inteligentă și bine pregătită. Cultiva copiii care aveau un interes pentru literatură. Era o iubitoare de frumos. Un om deosebit. Dumnezeu să o odihnească”.

În primăvara anului 1990, luna aprilie, profesoara de limba și literatură română Rodica Ciobanu pleacă la București.

Cursul carierei avea să se schimbe definitiv. Ea a decis să părăsească sistemul de învățământ pentru a îmbrățișa profesia de jurnalist. A debutat la ziarul Azi ca reporter, iar mai târziu și-a continuat activitatea gazetărească la cotidianul național Adevărul.

Rodica Ciobanu și-a petrecut ultimii 10 ani la o altă publicație cunoscută din România. Devenită editorialist la cotidianul Gândul, ea a ocupat primii patru ani poziţia de şef al secţiei Politic.

ȘTIRI