Profesoara Mioara Gafencu și farmacista Maria Mitocaru vă invită la lansarea cărții documentare „O incursiune în istoria și viața farmaciilor fălticenene”Local

Profesoara Mioara Gafencu și farmacista Maria Mitocaru vă invită la lansarea cărții documentare „O incursiune în istoria și viața farmaciilor fălticenene”

       Accesări: 958

Primăria Municipiului Fălticeni, Muzeul de Artă “Ion Irimescu”, Alevia și Alma Clinic, vă invită la lansarea cărții O incursiune în istoria și viața farmaciilor fălticenene.Evenimentul va avea loc marți, 24 ianuarie 2017, de la ora 17.00, în Sala “Pictor Aurel Băeșu” din incinta Muzeului de Artă "Ion Irimescu". Despre această apariție editorială vor vorbi invitații speciali, scriitoarea Doina Cernica și prof. univ. dr. Mihai Iacobescu.Cartea, publicată la sfârșitul anului 2016, la Editura Lidana, în cadrul proiectului Dimensiunile Timpului, este rodul colaborării dintre profesoara și scriitoarea Mioara Gafencu și farmacista Maria Mitocaru.Lucrarea propusă iubitorilor de carte documentară, este dedicată celor 190 de ani de atestare a primei farmacii fălticenene și celor 40 de ani de existență a farmaciei Floris."...Ne-a înflorit gândul în flashuri de frumusețe. Rezonând în straturile memoriei afective și în vibrația omenescului, ne-am împărtășit un gând. Și chiar, dincolo de cuvinte, l-am receptat și l-am respectat. Și ne-am adunat forțele ca două alergătoare de cursă lungă. Am resimțit aceeași temperatură afectivă în travaliul explorării unui zăcământ aflat la malul râului Timp......O alianță sentimentală și terapeutică în același timp, un continuum din care am devenit mai bogate spiritualicește, cu o prietenie și cu o carte izvorâtă din găleata de argint a arhivelor, a amintirilor și a timpului pulsativ al contemporaneității......Cartea poate fi citită și ca un story. Am păstrat obiectivitatea dar am dat trăire fluxului narativ fără a trece la dimensiuni subiective. Am conceput arhivistic, dar nu uscat, legitimându-ne actul scriiturii. Paradoxal, am străbătut închideri deschise implantate în realul vâscos. Hronicul trecutului și cronica prezentului ne-au unit efortul de a scoate la lumină adevărul acestei bresle nobile și interesante..."

ȘTIRI