Profesoara Aspazia Mancu s-a stins din viață la 87 de aniLocal

Profesoara Aspazia Mancu s-a stins din viață la 87 de ani

       Accesări: 1659

Mediul educațional din Fălticeni pierde un alt om de valoare. Distinsa profesoară Aspazia Mancu a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Ea se alătură unei serii de dascăli excepționali, precum Bogdan Grigoriu și Crezant Ghenghea care au dat plus valoare generațiilor de elevi care au studiat la Liceul ”Nicu Gane”.

Ultimii ani din carieră i-a petrecut la unitatea de învățământ fălticeneană, meritele ei fiind recunoscute de actualii profesori de chimie care i-au fost elevi.

Exigentă, corectă și onestă, Aspazia Mancu se remarcă prin cei 55 ani petrecuți la catedră, dintre care ultimii 25 de ani la Liceul „Nicu Gane”.

Împreună cu soțul vine la Fălticeni în 1960. La 1 septembrie 1961 își începe activitatea didactică la Liceul ”Nicu Gane”, unde profesoara de chimie unde, pe parcurs, se va evidenția mai ales prin profesionalism.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Colectivul Colegiului Național” Nicu Gane” își exprimă regretul pentru trecerea la cele veșnice a doamnei profesoare Mancu Aspazia. Om al școlii noastre, în perioada 01.09.1961 – 31.08.1984 , în cadrul catedrei de chimie, a avut drept constante existențiale, profesionalismul, rigoarea, implicarea și dragostea față de semeni.”, ne-a declarat profesoara Cristina Nechifor, directorul Colegiului Național ”Nicu Gane”. ” Ea a păstrat mereu legătura cu școala și colegii de ieri și de astăzi, a fost permanent activă și implicată în viața urbei, dornică să-i ajute pe cei aflați în nevoie. Adresăm condoleanțe sincere și gânduri de compasiune familiei. Dumnezeu să o odihnească în pace!”

Aspazia Mancu s-a născut la 8 mai 1929 și a profesat un timp și în învăţământul militar.

Timp de șapte ani predă la catedra Liceului Militar „Ştefan cel Mare”, după care petrece trei ani ca profesor la Cazarma din Iaşi, iar mai apoi patru ani la Câmpulung Moldovenesc.

În anul 1984, Aspazia Mancu iese la pensie, însă rămâne o persoană activiă și implicată în proiecte sociale.

Devine preşedinta Filialei Fălticeni a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române, cu o activitate de peste 10 ani, calitate în care se implică în acţiuni caritabile pentru ajutorarea bătrânilor singuri, a elevilor şi studenţilor orfani şi familiilor nevoiaşe.

Aspazia Mancu a sprijinit prin această asociaţie construcţia şi înzestrarea Căminului de bătrâni al Aşezământului de asistenţă socială “Sfântul Andrei” din Fălticeni.

Trupul neînsuflețit este depus la Biserica Oprișeni. Înmormântarea va avea loc miercuri, 3 august, la ora 12.

ȘTIRI