Producătorii din Fălticeni sunt prezenți la târgul de toamnă „Produs în Bucovina”Actualitate

Producătorii din Fălticeni sunt prezenți la târgul de toamnă „Produs în Bucovina”

       Accesări: 180

rogelya

Un regal de bun gust. Tone de preparate din carne, dulceţuri, prăjituri, brânzeturi, sucuri și murături sunt expuse zilele acestea la Suceava, cu ocazia celui mai important eveniment dedicat bunătăților care poartă eticheta „Produs în Bucovina”. Târgul de toamnă cu același nume se deschide astăzi, 2 octombrie, și se va încheia duminică, pe 4 octombrie.

Vor fi trei zile marcate de voie bună, savoare și cumpărături de produse proaspete. Expozanții etalează în parcarea complexului Iulius Mall sortimente dintre cele mai variate care să satisfacă un public cât mai larg.

Anul acesta 36 de nume importante din industria alimentară suceveană sunt prezente la târgul de toamnă al bunătăților. Printre participanți se află și câteva firme cunoscute din Fălticeni, membri ai Asociației Produs în Bucovina. Produsele autentice marca Rogelya, Dampf Prod și Pâine la Larisa vor fi regăsite pe standuri atent ornate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vizitatorii pot să deguste sau să cumpere preparate din carne, produse lactate, produse de panificaţie şi patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe, îngheţată, miere de albine şi produse apicole, legume şi murături. De la târg nu lipsesc preparatele la grătar și la ceaun, un deliciu pentru gurmanzii care apreciază bucătăria românească.

Târgul de toamnă ”Produs în Bucovina” nu înseamnă doar felurite bunătăți.

Evenimentul pune accent și pe arta tradițională. Obiecte create de meșteșugari completează peisajul dominat de alimentele savuroase. Artiştii populari sunt reuniți în „Sătucul Meşterilor” unde mărturiile priceperii și harului de care au dovadă bucovinenii sunt obiecte lucrate manual precum icoane, împletituri, sculpturi în lemn, țesături, straie şi multe altele.

Voia bună și cântecul nu lipsesc nici la ediția din acest an. Organizatorii au pregătit un program bogat ce cuprinde spectacole de muzică şi dansuri populare. Printre invitați se află Sofia Vicoveanca, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” și Formaţia de dansuri ucrainiene „Kozaciok”.

Vor mai evolua Fanfara „Stamate”, Ansamblul folcloric „Arcanul”, Grupul folcloric „Străjăncuţa”, Grupul vocal „Piatra Şoimului”, Formaţia de dansuri „Plaiurile Pojorâtei” și mulți alții

Târgul de toamnă ”Produs în Bucovina” este organizat de Asociaţia Produs în Bucovina, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava și susținerea Primăriei Suceava, Centrului Cultural Bucovina, Direcției Silvice Suceava și Muzeului Bucovinei.

Deschiderea oficială are loc astăzi la ora 12.

Rudy Hödl

ȘTIRI