Procurorii suceveni solicită abrogarea ordonanței care modifică legile justițieiActualitate

Procurorii suceveni solicită abrogarea ordonanței care modifică legile justiției

       Accesări: 158

Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava insistă în abrogarea imediată a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 de modificare a legilor justiţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți, 26 februarie, Adunarea Generală a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a stabilit suspendarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, constând în programul cu publicul, în următoarele două săptămâni.

Fac excepţie cererile de eliberare dovezi de circulaţie şi acte de deces, urmând ca toate cererile, plângerile şi memoriile să fie înaintate de petenţi prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă, conform dispoziţiilor procesual penale în vigoare.

Marți, 26 februarie, procurorii au participat la un protest în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Acestui protest i s-au alăturat şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc şi procurori din alte structuri ale Ministerului Public, de pe raza judeţului Suceava.

Totodată, în unanimitate, s-a stabilit delimitarea de Asociaţia Procurorilor din România, având în vedere poziţia exprimată de conducerea APR, fără consultarea prealabilă a procurorilor, întrucât asociaţia nu reflectă interesele procurorilor raportat la realitatea juridică actuală.

ȘTIRI