Procurorii au trimis în judecată femeia din Drăgușeni care și-a abandonat bebelușul pe câmpActualitate

Procurorii au trimis în judecată femeia din Drăgușeni care și-a abandonat bebelușul pe câmp

       Accesări: 61

bebeluș-maternitate

Va răspunde pentru fapta sa. Tânăra din Drăgușeni care și-a abandonat copilul pe care abia îl născuse, pe un câmp din Vadu Moldovei, va fi adusă în fața magistraților. La două luni distanță de la momentul întâmplării, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis-o în judecată pe Ștefania Maria Apetrei.

Femeia în vârstă de 20 de ani este acuzată de comiterea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La data de 24 iulie 2015 tânăra născuse un băiețel la Maternitatea din Fălticeni. Trei zile mai târziu Ștefania Maria Apetrei s-a externat împreună cu bebelușul și s-a deplasat până în localitatea Vadu Moldovei, unde și-a abandonat copilul nou-născut. La câteva sute de metri de locul unde a coborât din maşină, femeia s-a decis să-și lase copilul pe un câmp, lângă un drum de țară, într-un loc cu plin buruieni.

Micuțul a fost găsit câteva minute mai târziu de un grup de patru tineri care treceau prin zonă și au auzit plânsetele acestuia. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Ambulanței care l-a preluat pe copil. Băiețelul de trei zile a fost transportat la Maternitatea din Fălticeni, doctorii stabilind că starea lui este bună.

Acesta se află acum în grija bunicilor materni, după ce reprezentanții DGASPC (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) Suceava au instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă pentru persoana vătămată.

Conform concluziilor din raportul de constatare medico-legală, întocmit de Serviciul de Medicină Legală Suceava, bebelușul nu prezintă semne de violenţă pe corp. Medicul legist susține că starea de nou născut şi expunerea la acţiunea agenţilor externi au pus în primejdie viaţa bebelușului.

Radu Nistor

ȘTIRI