Procesiune desfășurată în ajunul sărbătorii Sfântului Ilie. Numeroși preoți și credincioși au participat la FălticeniLocal

Procesiune desfășurată în ajunul sărbătorii Sfântului Ilie. Numeroși preoți și credincioși au participat la Fălticeni

       Accesări: 696

Credință mărturisită cu bucurie și căldură sufletească. Una dintre cele mai ample procesiuni organizate la Fălticeni este închinată Sfântului Proroc Ilie. În miez de iulie, pe străzile din centrul orașului localnici și oaspeți din împrejurimi vin ca să-l cinstească în chip deosebit pe prorocul Vechiului Testament.

De peste trei decenii, evenimentul s-a remarcat ca una dintre cele mai frumoase manifestări religioase din comunitatea locală.

Protoieria Fălticeni și Arhiepiscopia Sucevei sunt organizatorii procesiunii, în cadrul cărei numeroși oaspeți au dat curs invitației părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu.

Un sobor de 60 de preoți, 20 de maici și patru diaconi s-a alăturat sutelor de credincioși care au primit binecuvântatea Sfântului Ilie.

Printre invitați s-au numărat și Trei primari, Cătălin Coman (Fălticeni), Bogdan Amariei (Vadu Moldovei) și Ioan Ștefan (Bunești).

Cortegiul s-a deplasat din curtea Bisericii Sfântul Ilie, după ce părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a rostit rugăciunea de binecuvântare.

Îmbracați în costume populare, patru bărbați au purtat icoana praznicală în procesiune, urmați de gospodarii din Râșca, purtători ai unui drapel românesc, în timp ce alți tineri au purtat steaguri bisericești și icoane.

Moaștele Sfinților Astion și Epictet, dar și ale altor sfinți, au fost, de asemenea, purtate cu evlavie în acest pelerinaj local, de mare însemnătate spirituală.

Elevii jandarmi ai Școlii Militare de Subofițeri „Petru Rareș” Fălticeni și elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au mers cu făclii aprinse în cinstea Sfântului Ilie, în timp ce maici de la Mănăstirile Buciumeni și Cămârzani au tămâiat calea urmată de pașii participanților.

Printre monahiile participante s-au numărat și două maici originare din Uganda, care viețuiesc la chinovia din satul Cămârzani, una dintre cele mai mari și frumoase mănăstiri de maici din România.

Copii, părinți și bunici cu icoane în mâini, s-au alăturat alaiului de peste 700 de persoane.

Au fost patru popasuri pe traseul procesiunii, trei dintre acestea la biserici, una la instituția administrației locale.

Preoții Constantin Pavel (Biserica Sfântul Pantelimon), Adrian Brădățanu (Biserica Adormirii Maicii Domnului), Ionuț Suditu și Claudiu Hariuc (Catedrala Învierii) au întâmpinat cortegiul, fiecare popas fiind binecuvântat cu rugăciuni și ectenii.

La finalul procesiunii, desfălurate în ajunul sărbătoririi Sfântului Ilie, în curtea Bisericii care îi poartă hramul, au fost întălțate noi rugăciuni.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu le-a mulțumit preoților și credincioșilor care au venit la acest eveniment de suflet, un gând de apreciere sinceră fiind adresat primarului Cătălin Coman, dar și celorlalți primari prezenți.

După acest eveniment, la biserica Sfântul Ilie s-a desfășurat slujba din preambulul hramului, Vecernia unită cu Privegherea.

Duminică, 20 iulie, credincioșii din sunt așteptați la slujba praznicală, Sfânta Liturghie, alături de preoții parohiei, Adrian Dulgheriu și Tudorel Neculau, și ceilalți invitați la sărbătoarea lăcașului.

Măsurile de ordine și siguranță publică au fost asigurate de Jandarmii Detașamentului Fălticeni, agenți ai Poliției Municipale Fălticeni, ai Secției de Poliție Rurală Preutești și cei ai Poliție Locale Fălticeni.



Spalatorie covoare

ȘTIRI