Probleme în alimentarea cu gaze naturale a municipiului Câmpulung Moldovenesc

Actualizare, 20 ianuarie – 16.30: 

În urma lucrărilor efectuate pentru remedierea avariei la magistrala de transport gaze naturale din municipiul Câmpulung Moldovenesc,  în jurul orei 15:00, s-a reuşit dezgheţarea în totalitate a conductei, a anunțat Prefectura Suceava.
La faţa locului se execută în continuare lucrări de purjare, pentru evacuarea în totalitate a apei din interiorul conductei, în vederea preîntâmpinării unor situaţii similare.
Într-un interval de până la 4 ore, urmează ca distribuitorul gazelor naturale din municipiul Câmpulung Moldovenesc, să rearmeze cele 560 relee de presiune. Astfel etapizat, în această seară vor fi realimentaţi toţi consumatorii din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Actualizare – 21.30: 

Având în vedere avaria apărută la sistemul de transport al gazelor naturale ce alimentează municipiul Câmpulung Moldovenesc, până în acest moment furnizarea cu gaze naturale a locuitorilor nu a fost reluată, iar urmare a dispoziţiilor transmise de către ministrul energiei, Victor Vlad Grigorescu, echipele SC TRANSGAZ vor rămâne în teren până la remedierea defecţiunii.
Pentru a veni în sprijinul populaţiei afectate, prefectul judeţului, Constantin Harasim a luat decizia reanalizării situaţiei existente în cadrul şedinţei Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de eşecul utilităţilor publice, constituit la sediul Instituţiei Prefectului la ora 19.00, în urma întâlnirii dispunând următoarele măsuri:
– suplimentarea echipelor de intervenţie ale EON pentru gestionarea oricăror defecţiuni ce pot apărea la reţelele electrice pe timpul nopţii;
– preluarea de către Spitalul de Urgenţă Suceava a pacienţilor care se adresează Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc;
– menţinerea în stare de intervenţie a detaşamentului ISU Câmpulung Moldovenesc pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea în perioada imediat următoare.
La reîntrunirea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Câmpulung Moldovenesc s-au stabilit următoarele măsuri pentru ziua de 20 ianuarie 2016:
– suspendarea parţială a cursurilor la Colegiul Silvic Bucovina;
– desfăşurarea cursurilor Şcolii Gimnaziale „George Voevidca” începând cu orele 13.00 în sediul Liceului Tehnologic nr. 1 (480 elevi);
– funcţionarea parţială, într-o sală de clasă dotată cu radiatoare electrice, a Grădiniţii cu program normal nr. 5 (str. G. Enescu) unde îşi vor desfăşura activitatea 2 grupe de copii (circa 10 preşcolari);
– Grădinița „Căsuța Piticilor” va funcţiona pentru un număr de 25 de preșcolari în sediul Grădiniții cu program normal;
– la Spitalul de Psihiatrie rămân internaţi un număr de 18 pacienţi pentru care se asigură condiţii optime de căldură, respectiv dotarea saloanelor cu radiatoare electrice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori
  

avarie pe instalaţia de transport gaze naturale către municipiul Câmpulung Moldovenesc a a fost anunţată în cursul nopţii 18/19 ianuarie. Anunţul a fost făcut în jurul orei 01.00, de SC Transgaz Mediaş. Furnizarea a fost sistată, măsură care, în jurul orei 07.00, afecta 1600 consumatori casnici şi 350 de instituţii (inclusiv şcoli, grădiniţe, Spitalul de Psihiatrie) şi agenţi economici.

Urmare a acestei situaţii, prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a dispus convocarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, s-a dispus convocarea la sediul Palatului Administrativ Suceava a Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de eşecul utilităţilor publice, pentru analiza situaţiei şi dispunerea de măsuri în vederea remedierii situaţiei.

„Populaţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost informată cu privire la acest aspect, iar în data de 19 ianuarie a.c., unităţile de învăţământ şi instituţiile publice îşi desfăşoară activitatea.
Echipajele specializate continuă activitatea de remediere a deficienţelor, iar funcţie de evoluţia evenimentelor vor fi luate măsuri corespunzătoare”
, a anunţat Prefectura Suceava.

Şase echipe ale Transgaz Mediaş sunt în teren în vederea identificării şi remedierii defecţiunilor. Probabilitatea producerii defecţiunii este cauzată de opturarea diametrului conductei (Ø 320 mm) de către o acumulare tampon de gheaţă. Au fost verificate cu prioritate zonele de subtraversare a pâraielor din municipiul Câmpulung Moldovenesc (Izvorul Alb şi Valea Seacă).

ȘTIRI