Pro Academy Fălticeni va juca în Liga 2 de FutsalSport

Pro Academy Fălticeni va juca în Liga 2 de Futsal

       Accesări: 328

O nouă premieră în sportul practicat la nivel de echipă în zona Fălticeni

Din această toamnă, pe lângă echipa de futsal a Clubului Sportiv Școlar “Nicu Gane”, care va participa în competiția Under 19, clubul Pro Academy din Fălticeni s-a afiliat la Federația Română de Fotbal și va participa în Campionatul Național – Liga a 2-a.

Fălticenenii își vor disputa jocurile de pe teren propriu în sala de sport a comunei Mălini.

Sezonul începe pe data de 14 septembrie, însă echipa din Fălticeni va debuta o săptămână mai târziu, pe data de 23 septembrie, când va întâlni, pe teren propriu, echipa Fortius 2014 Buzău.

La startul campionatului s-au înscris 9 echipe: Kereszthegy Remetea, United 2 Galați, AS Inter Gheorghieni, CSM Târgu Mureș, CS KSE Târgu Secuiesc, Pro Tineret Sighișoara, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, Fortius 2014 Buzău și Pro Academy Fălticeni.

Și în acest proiect este implicat profesorul Marcel Irimie, care se va ocupa de pregătirea echipei, așa cum se va întâmpla și în cazul echipei de futsal Under 19. Trebuie spus că va exista o colaborare între cele două cluburi. La nivelul forului organizator s-a stabilit că echipele de Liga a 2-a pot colabora cu echipele de juniori.

Până la debutul oficial, Pro Academy Fălticeni a disputat un joc de pregătire în compania echipei Bukovina Vicov, din Liga 1. Meciul s-a încheiar cu victoria previzibilă a echipei din Liga 1.

“A fost primul joc pentru noi în compania unei echipe experimentate, care va întâlni sâmbătă, în prima etapă a Ligii I, campiona Informatica Timișoara.

În ciuda înfrângerii,  mă bucură faptul că am reușit să rulez tot lotul și că am jucat de la egal la egal cu adversarii noștri. Lipsa de experiență în futsal și-a spus cuvântul.

Am convingerea că în acest sezon vom reuși să formăm un grup omogen, care să practice un futsal spectaculos, și să reușim prin prestațiile noastre să aducem spectatorii la sală”, a declarat antrenorul Marcel Irimie pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

Bucovina-Pro Academy 7-3 (2-0)

Au marcat pentru Pro Academy: Nichitoaia Constantin (2 goluri) și Tudosă.

Pro Academy: Nastase, Blanariu – Jora, Iordache, Tudosă, Nichitoaia, Pintilei Petrică, Pupăză, Pintilei Andrei, Corduneanu, Bostan, Botezatu, Gagiu, Dolceanu și Bejenariu.

Programul turului pentru Pro Academy

Etapa 1: Kereszthegy Remetea – Pro Academy Fălticeni (reprogramat pe 29 septembrie 2018)

Etapa a 2-a: Pro Academy Fălticeni – Fortius 2014 Buzău (23 septembrie 2018)

Etapa a 3-a: Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Pro Academy Fălticeni (7 octombrie 2018)

Etapa a 4-a: Pro Academy Fălticeni – Pro Tineret Sighișoara (14 octombrie 2018)

Etapa a 5-a: CS KSE Târgu Secuiesc – Pro Academy Fălticeni (28 octombrie 2018)

Etapa a 6-a: Pro Academy Fălticeni – CSM Târgu Mureș (4 noiembrie 2018)

Etapa a 7-a: AS Inter Gheorghieni – Pro Academy Fălticeni (18 noiembrie 2018)

Etapa a 8-a: Pro Academy Fălticeni (STĂ – 25 noiembrie 2018)

Etapa a 9-a: Pro Academy Fălticeni – United 2 Galați (9 decembrie 2018)

ȘTIRI