Prințesa Margareta preia prerogativele Regelui Mihai I în acțiunile publiceNațional

Prințesa Margareta preia prerogativele Regelui Mihai I în acțiunile publice

       Accesări: 181

Andrew Popper, Şeful Casei Majestăţii Sale Regelui, a transmis astăzi Declarația Consiliului Regal, cu privire la starea de sănătate a regelui Mihai și a deciziei pe care acesta a luat-o vizavi de reprezentarea regelului în acțiunile sale publice.

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, a transmis regele Mihai I.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, iar diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.

„Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

sursa foto – romaniaregala.ro

ȘTIRI