Primul sens giratoriu de pe strada Sucevei prinde conturActualitate

Primul sens giratoriu de pe strada Sucevei prinde contur

       Accesări: 226

sens-giratoriu-falticeni-strada-suceveiÎncă un element de noutate. După scuarul neîntrerupt și sistemul de iluminat ecologic, pe cea mai blamată porțiune de drum public din municipiu, muncitorii de la Transporturi Auto Botoșani au construit primul din cele două sensuri giratorii pe care le ava avea strada Sucevei. Acesta este amplasat la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu, vizavi de Ocolul Silvic și va avea două benzi de acces late de 4 metri fiecare, o insulă cu un diametru de 3 metri și un ax de aproape 12 metri.

Apariția noului sens giratoriu i-a făcut pe unii șoferi să circule mai prudent. Zona din jur va fi suferi câteva transformări, urmând să fie reamenajată.

Proiectul mai prevede încă unul la intersecția cu drumul 209 A spre localitățile Pocoleni și Rotopănești.

Acesta urmează să fie amenajat până pe 10 august. Pentru o fluidizare eficientă, intersecția cu drumul județean va fi mai mare. Axul sensului giratoriu va măsura 17,5 metri, iar cele două benzi de acces vor avea fiecare 5 metri în lățime.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Insulele din sensurile giratorii vor fi realizate din beton și pavele, iar în mijloc vor avea verdeață.

Aflată în șantier de 21 de luni, strada Sucevei se află în plin proces de reabilitare și modernizare. Scuarul va găzdui noul sistem de iluminat public, trotuarele vor fi reamenajate în totalitate, iar carosabilul va primi două până la patru straturi de asfalt.

Municipalitatea fălticeneană și-a fixat ca obiectiv finalizarea asfaltării la data de 31 august. Potrivit reprezentanților Transporturi Auto Botoșani lucrările pe strada Sucevei sunt în grafic.

Tronsonul modernizat în lungime de 2 kilometri, de pe strada Sucevei, trebuie predat către autoritățile locale la sfârșitul lunii noiembrie 2015.

Rudy Hödl

ȘTIRI