Primul pas într-o carieră de succes, Proiect „Erasmus+” la Colegiul „Vasile Lovinescu”Educație

Primul pas într-o carieră de succes, Proiect „Erasmus+” la Colegiul „Vasile Lovinescu”

       Accesări: 398

Formarea profesională, educația și încadrarea într-un loc de muncă sunt parte integrantă a politicilor economice și sociale necesare transformării economiei Europene.

Proiectului Erasmus+, 2015-1-RO01-KA102-014319, cu tema: „Practical training a pathway to a future career” promovează cooperarea între școală, sectorul economic și organizații de formare europene și oferă participanților șansa realizării instruirii practice în unități reprezentative ale acestui sector.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani, grupul țintă căruia se adresează fiind format din 56 elevi, clasa a X-a, profil Servicii, domeniul Turism și alimentație, de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, având ca scop creșterea motivației învățării, dezvoltarea unor abilități profesionale aplicate și dobândirea unor experiențe profesionale reale, care să-i ajute, la finalizarea studiilor, să obțină o slujbă în domeniul profesional ales.

Obiectivele generale ale proiectului sunt creșterea nivelului de calificare a elevilor, în vederea obținerii de către aceștia a unei calificări în conformitate cu cerințele pieței muncii și încurajarea comunicării într-o limbă străină.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevii își vor desfășura instruirea practică la Hotel Corona de Granada și Hotel Alixares, unități hoteliere de 4 stele din Granada – Spania, unități dotate cu cele mai noi echipamente și facilități, care asigură condiții optime de cazare și confort pentru clienți printr-un serviciu de calitate.

În perioada 13 martie – 2 aprilie 2016 și-a desfășurat activitatea primul flux, 14 elevi efectuând cele 3 săptămâni de instruire practică și desfășurând activități specifice recepției, ajutorilor de bucătari, ajutorilor de ospătari, ajutorilor de cameriste.

Tinerii practicanți au avut ca atribuții întâmpinarea și îndrumarea turiștilor, efectuarea mise – en – place-ului de întâmpinare, debarasarea meselor, spălarea și ștergerea obiectelor de inventar, operațiuni primare pe care le necesită materiile prime vegetale și animale, realizarea platourilor reci și servirea acestora, realizarea salatelor mixte de fructe și decorarea deserturilor, realizarea de operațiuni termice, realizarea curățeniei în camerele de hotel. De asemenea au câștigat o perspectivă mai bună asupra lucrului în echipă și a utilizării limbilor străine.

Pe lângă aspectele de trecut la experiență, participanții au intrat în contact cu civilizația și cultura spaniolă vizitând diferite muzee și obiective turistice din Granada și Malaga.

O experiență deosebită atât din punct de vedere profesional cât și cultural și o șansă a viitorilor absolvenți de a se prezenta în fața viitorilor angajatori pregătiți mult mai bine.

(Prof. Gabriel Matei,  prof. Carmen Lăcătușu)

ȘTIRI