Primul parc de aventură din Fălticeni se deschide pe 1 Iunie: Care sunt tarifele și cum arată parcul de 265.000 de leiLocal

Primul parc de aventură din Fălticeni se deschide pe 1 Iunie: Care sunt tarifele și cum arată parcul de 265.000 de lei

       Accesări: 5591

Obiectiv finalizat la timp. Primul parc de aventură din Fălticeni se deschide oficial de Ziua Copilului, la debutul sezonului estival 2018. Atât cei mici, tinerii cât și adulții se pot bucura de toate facilitățile acestui spațiu care devine funcțional începând cu data de 1 iunie.

Ora deschiderii oficiale este 11.

Lucrările au început la jumătatea lunii aprilie și s-au încheiat după aproximativ 50 de zile în care specialișiti din Brașov s-au ocupat cu amenajarea traseelor.

Parcul de aventură este situat lângă Baza de agrement „Nada Florilor”, în apropierea iazului Șomuzului, iar turiștii vor avea motive în plus să aleagă această destinație pentru sfârșitul de săptămână sau în orice zi ar dori.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Amplasat într-o oază de liniște, parcul devine noua atracție turistică pentru cei care vor să facă mișcare în aer liber.

„Este un obiectiv important pe „harta agrementului” din Fălticeni. Scopul este diversificarea ofertei locale și atragerea de noi turiști la Complexul „Nada Florilor”. L-am finalizat la timp, cu bani de la bugetul local.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Îi așteptăm pe toți fălticenenii, copii, tineri și adulți și pe cei din localitățile învecinate, dar și pe ceilalți suceveni, să vină la parcul de aventură din Fălticeni, să se bucure de câteva momente frumoase.”

Investiții de 265.000 de lei pentru amenajare

Amenajarea primului parc de aventură din muncipiu se ridică la 265.000 de lei. Suma a fost alocată de la bugetul local, ea fiind trecută la capitolul „Investiții”, alături de alte peste 20 de obiective propuse pentru anul acesta.

Până la începerea lucrărilor, angajații Primăriei Fălticeni au numerotat copacii din parcul aflat lângă Baza de agrement pe care i-au trecut într-un registru.

Aproximativ 900 de arbori au fost „etichetați” cu numere de înregistrare.

5 trasee de aventură

Parcul de aventură este conceput pentru toate vârstele și va avea 14 trasee cu grade dificultate diferită.

Anul acesta au fost construite primele 5 trasee, urmând ca în fiecare an să fie adăugate câte 2-3 noi trasee.

Traseele au continuitate și sunt ordonate pe patru grade de dificultate, fiecare nivel fiind marcat printr-o culoare diferită.

Traseele mai simple de parcurs sunt cele de culoare mov, urmează cele pe albastru și galben. Cele mai dificile trasee sunt cele care au culoarea verde.

Aventuri în siguranță

Toți cei care vor parcurge aceste trasee trebuie să știe că au de respectat câteva reguli de bază.

Prima este aceea că nu pot începe aventura fără echipament de siguranță. Astfel de dotări, omologate în Uniunea Europeană, au fost achiziționate de către Primăria Fălticeni.

Echipamentele vor fi puse la dispoziție de către instructori specializați care, în același timp, vor monitoriza persoanele care parcurg aceste trasee.

Pentru cei care vin la parcul de aventură este recomandată îmbrăcămintea comodă, încăltămințe sportivă sau încălțăminte ușoară de drumeții. Din motive de siguranță nu sunt permise în parcul de aventură haine neîncheiate, fuste lungi și încălțăminte neadecvată (sandale, șlapi).

Sănuița, butoiul și scărița

Elementele care compun parcul de aventură sunt dintre cele mai diverse și atractive.

Astfel, temerarii vor păși pe scărițe de forme și lungimi diferite, se vor mișca pe creioane colorate uriașe sau vor trece printr-un tunel de plasă.

Pe unul dintre trasee se află un butoi fără capace, iar pe un altul o sanie cu rotile care alunecă pe sârmă.

Și asta nu este tot. Pe lângă clasicele trasee doate cu anvelope care atârnă una lângă alta, turiștii vor putea trece prin pasaje aflate la înălțime, pe „poteci” din lemne mișcătoare sau pe frânghii.

Reguli de urmat

Pentru buna funcționare, parcul de aventură funcționează după reguli aprobate de către aleșii locali.

Una dintre reguli spune că minorii trebuie însoţiţi de un adult şi supravegheaţi de acesta pe toată durata vizitei.

Accesul pe trasee este permis doar participanţilor care au semnat fişa de instructaj.

Parcul este accesibil tuturor persoanelor începând cu vârsta de 3 ani, ale căror aptitudini fizice şi mentale permit parcurgerea autonomă a traseelor. Traseele de copii sunt permise doar celor care au înălţimea minimă recomandată, iar traseele foarte dificile doar persoanelor cu aptitudini fizice demonstrate.

Persoanele cu greutatea de peste 100 kg nu sunt autorizate să parcurga trasee.

Altă regulă importantă este aceea că vârsta minimă acceptată pentru un copil este de 4 ani.  De asemenea, copiii mai mici de 10 ani trebuie insoţiţi de către unul dintre părinţi. Nu sunt acceptate grupuri de copii între 4 si 9 ani însoţite de educatori.

Configurația actuală a parcului permite accesul simultan pentru 75 de persoane.

Cât costă distracția la parcul de aventură

Tarifele sunt accesibile, așa spun autoritățile locale care mai afirmă că au ținut prețurile mai jos decât la multe alte parcuri de aventuri din România.

Pentru copiii între 4 și 7 ani se va plăti 20 de lei, iar pentru cei între 8 – 9 ani biletul costă 25 de lei, iar pentru cei cu vârsta între 10 și 15 ani tariful de intrare este 30 de lei.

Persoanele care depășesc vârsta de 15 ani vor plăti 35 de lei. Tarifele sunt valabile pentru două ore petrecute în parcul de aventură. Tot ceea ce depășește cele două ore va fi taxat cu 5 sau 10 lei, în funcție de vârstă.

Pentru grupurile de turiști se va percepe tariful de 30 lei, pentru două ore, doar pentru persoanele care au peste 10 ani împliniți.  Grupul trebuie să cuprindă un număr egal sau mai mare de 10 persoane.

La grupuri de copii cu participanţi mai tineri de 16 ani este obligatorie prezenţa unui însoţitor adult.

Program de funcționare

Parcul de aventură va fi deschis zilnic, în perioada 1 aprilie – 15 octombrie, cu excepţia zilelor în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea activităţilor specifice.

În perioada 1 aprilie – 1 iunie orarul de funcţionare va fi între orele 11:00 şi 18:00. În zilele de sâmbăta, duminică şi sărbătorile legale parcul de aventură se va deschide la ora 10:00 şi se va închide la ora 20:00.

Între 1 iunie – 15 octombrie, orarul de funcţionare va fi între orele 10:00 şi 19:00.

În zilele de sâmbată, duminică şi sărbătorile legale parcul de aventură se deschide la ora 10:00 şi se închide la ora 20:00.

Ultima intrare în parcul de aventură se va face cu două ore înainte de sfârşitul programului afişat. Este permis accesul şi cu o oră – 1,5 ore înainte de ora de închidere, dacă vizitatorul plăteşte integral tariful de intrare, iar şederea în parc se va face până la ora de închidere.

Rezervarea întregului parc de aventură sau doar a anumitor trasee din acesta se poate face prin plata în avans a contravalorii accesului în parc. Rezervarea se va face doar pentru grupuri formate din minim 10 persoane.

În funcţie de sezon, condiţii meteo şi din raţiuni de siguranţa cetăţenilor, Administraţia parcului de aventură poate limita accesul în anumite spaţii, semnalizând corespunzător acest lucru.

 

ȘTIRI