Primul asfalt pe strada Sucevei va fi turnat la mijlocul verii: Șantierul se va încheia în luna augustActualitate

Primul asfalt pe strada Sucevei va fi turnat la mijlocul verii: Șantierul se va încheia în luna august

       Accesări: 57

asfaltare_strada_sucevei1Coșmarul durează încă trei luni. Strada care le-a scos peri albi atât șoferilor cât și riveranilor va finalizată abia la sfârșitul lunii august. Autoritățile locale susțin cu optimism că, dacă vremea nu strică socotelile, iar prestatorul menține ritmul actual de lucru, pe Sucevei, sectorul de drum afectat în urma săpăturilor la lucrările pentru rețeaua de apă și canalizare va fi terminat chiar mai devreme.

Primarul Coman afirmă că lucrările realizate de Transporturi Auto Botoșani sunt, la acestă dată, în grafic.

Asfaltarea va fi ultima etapă din proiectul modernizării străzii Sucevei. Turnarea covorului bituminos va dura cel mult o lună de zile și va începe cel mai probabil în luna iulie.

Din proiect, până acum s-a concretizat trotuarul pe un sens de mers. Înainte de demara lucrările propriu-zise, câștigătorul licitației s-a angajat să revizuiască porțiunea de drum unde s-au mai făcut aceleași lucrări de către 3T Construct, intervenindu-se pe coridoarele care acoperă rețeaua de apă și canalizare, pentru respectarea cerinței de aducere la starea inițială prevăzută în caietul de sarcini.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acum se lucrează pentru amenajarea celui de al doilea trotuar, dar și scuarului care va separa, fără întrerupere, Strada Sucevei de la un capăt la altul. Va urma apoi marcarea și ridicarea celor două sensuri giratorii, lângă Ocolul Silvic și la intersecția cu fostele serpentine.

Aleile pietonale au primit borduri noi și pavele, iar sistemul de preluare al apelor pluviale este complet reabilitat. Strada Sucevei va beneficia de un sistem de iluminat modern și ecologic, amplasat pe scuar.

Potrivit proiectului culoarele rutiere vor avea până la patru straturi de asfalt, amenajările fiind prevăzute să se desfășoare pe o lungime de 3 kilometri.

Valoarea contractului de lucrări se ridică la 3,8 milioane de lei.

Rudy H.

ȘTIRI