Primii metri asfaltați pe Strada Sucevei: Lucrările se vor încheia pe 31 augustActualitate

Primii metri asfaltați pe Strada Sucevei: Lucrările se vor încheia pe 31 august

       Accesări: 77

asfaltare-strada-sucevei-1Ceea ce șoferii au vrut, în sfârșit s-a întâmplat. După aproape doi ani de așteptări pe strada Sucevei s-a turnat primul strat de asfalt prevăzut în proiectul de reabilitare și modernizare, termenul de finalizare fiind sfârșitul lunii noiembrie 2015.
Deocamdată se aduc la nivel șanțurile unde au fost montate țevile pentru apă și canalizare, dar și coridoarele sub care se află cablurile de tensiune ce vor alimenta noul sistem de iluminat public.

Lucrările au început azi după-amiază și se vor încheia peste câteva zile.

Un strat de binder cu grosimea de 8 centimetri este turnat deasupra șanțurilor săpate pe ambele părți ale străzii. Amenajarea este posibilă după ce angajații firmei Transporturi Auto SA Botoșani au readus drumul la starea inițială, conform standardului cerut în caietul de sarcini, atribut care revenea, inițial, societății 3T Construct.

Peste binder vor fi turnate alte două straturi de asfalt, de această dată pe toată suprafața străzii. Lucrările care vor vor începe peste aproximativ o lună. Până atunci trebuie trasat și amplasat scuarul, montat iluminatul ecologic și finalizate trotuarele. Porțiuni din strada Sucevei au fost deja decapate, iar odată ce lucrarea va avansa, alte tronsoane vor fi pregătite pentru etapa de asfaltare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Unele porțiuni de drum vor primi până la 3 sau 4 straturi de asfalt, acolo va fi nevoie ca strada să fie profilată, astfel încât să existe înclinația necesară captării și direcționării apelor pluviale în rețeaua de canalizare.

Potrivit primarului Cătălin Coman șantierul de pe strada Sucevei se va încheia la 31 august 2015 dacă vremea nu va da peste cap planurile prestatorului, care le-a declarat autorităților locale că pot finaliza lucrarea chiar înainte de termen, la sfârșitul lunii august dacă vara nu va fi una ploioasă.

În ceea ce privește graficul modernizării și asfaltării tronsonului de 2 km de pe strada Sucevei, edilul șef al municipiului Fălticeni susține că stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 20%.

Rudy H.

ȘTIRI