Primele zboruri de pe Aeroportul Suceava cu destinația Belgia, Italia și Spania ar putea deveni realitate în viitorul apropiatActualitate

Primele zboruri de pe Aeroportul Suceava cu destinația Belgia, Italia și Spania ar putea deveni realitate în viitorul apropiat

       Accesări: 8178

Prioritatea numărul 1 sunt destinațiile externe. Modernizat la standardele în domeniu, Aeroportul Internațional din Suceava are nevoie de cât mai multe zboruri spre Europa. Administrația județeană poartă deja tratative cu mai multe companii românești și străine în vederea deschiderii de noii linii aeriene.

Discuțiile cu partenerii vizează curse regulate spre Italia cu destinația Roma, Milano sau Torino, unde se află cele mai mari comunități de suceveni.

Președintele Cătălin Nechifor susține că se au în vedere și curse către Bruxelles şi Barcelona. El speră ca într-un orizont de timp cât mai scurt aceste destinații să fie operabile de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare”.

”Discutăm cu mai multe companii româneşti şi internaţionale.”, explică președintele Consiliului Județean Suceava.”Într-o perioadă rezonabilă de timp sper să avem şi alte destinaţii de pe aeroportul Salcea. Italia este o ţintă care se va rezolva repede varianta Roma şi Milano sau Torino, apoi Bruxelles şi Barcelona.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Deocamdată Anglia este singura destinație externă anunțată de pe aeroportul sucevean.

Compania maghiară Wizz Air va opera din 19 august 2016 primele zboruri spre Londra. Vor fi patru curse săptămânale: luni, miercuri, vineri și duminică. Preţul biletelor va pleca de la 129 de lei (24,49 Lire sterline).

De pe Aeroportul din Suceava se va zbura cu aeronave Airbus, la o capacitate de 180 de locuri. Reprezentantul Wizz Air se așteaptă ca gradul de încărcare să fie de cel puţin 80%.

ȘTIRI