Primele nașteri la noua Maternitate din Fălticeni: Șase bebeluși au parte de cele mai bune condiții de internareSănătate

Primele nașteri la noua Maternitate din Fălticeni: Șase bebeluși au parte de cele mai bune condiții de internare

       Accesări: 471

Activitate cu spor la cea mai nouă unitate medicală din municipiu. Cadrele medicale de la recent inaugurata maternitate din Fălticeni au intrat în pâine, după trei săptămâni de pauză în care au fost așteptate avizele sanitare. Dacă vineri s-a făcut prima internare, de sâmbăta trecută au început să „sosească” primii bebeluși.

Primul nou născut la noua maternitate este un băiețel al unei familii din Dolhești, nașterea fiind asistată de medicul specialist Usruf Wajdy și medicul primar Casian Mirăuț.

Al doilea copil a fost o fetiță, urmată de alte două fete și un băiat. Aproape toți provin din familii care locuiesc în mediul rural.

Mămicile s-au declarat încântate de condițiile oferite și au apreciat conduita medicilor și asistentelor. Camerele în care sunt internate pacientele după naștere sunt ventilate, dispun de televizor, frigider, paturi moderne și sistem de alarmare rapidă a cadrelor sanitare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Sala de nașteri este echipată integral cu aparatură și instrumentar de ultimă generație, sistemele fiind achiziționate prin fonduri alocate de la bugetul municipiului Fălticeni.

În primele cinci zile de la deschiderea noii maternități din Fălticeni au venit pe lume șase copilași, din care patru sunt fete, iar doi sunt băieți. Ei provin din familii cu domiciliul în comunele Dolhești, Vulturești, Râșca, Slatina, Bunești și orașul Dolhasca.

Toți sunt perfect sănătoși. Trei dintre aceștia s-au născut prin cezariană. Micuții sunt în grija neonatologului Mariana Sigmund, decanul de vârstă al Spitalului Municipal Fălticeni.

Potrivit datelor statistice, media numărului de nașteri lunare la unitatea medicală este de 30 – 35 de bebeluși.

 

ȘTIRI