Primele decese din cauza gripei confirmate în județul SuceavaSănătate

Primele decese din cauza gripei confirmate în județul Suceava

       Accesări: 968

Un sucevean este a 40-a victimă a gripei, în acest sezon.

Decesul a survenit la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 16 februarie. Victima, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a fost diagnosticată cu virus gripal tip B, ne-a informat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a precizat că bărbatul era nevaccinat antigripal și suferea și de alte afecțiuni cardiovasculare.

Din nefericire, gripa a mai ucis alte două persoane din județul Suceava. DSP Suceava a revenit cu un comunicat prin care a anunțat că, în cursul zilei de marți, 20 februarie, au mai decedat 2 persoane. Una în vârstă de 61 de ani, cealaltă în vârstă de 78 de ani, ambele de sex feminin, din mediul urban, diagnosticate cu gripă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

O persoana a fost diagnosticată cu virus gripal de tip AH1, cealaltă  cu virus gripal de tip B. Ambele persoane au fost internate în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Suceava, în stare foarte gravă, având și alte afecțiuni. Niciuna dintre ele nu era vaccinată antigripal.

“Recomandăm, din nou, respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor printre care cele mai importante: evitarea contactului apropiat cu persoane care prezintă simptomatologie respiratorie, evitarea locurilor aglomerate, autoizolarea la domiciliu, prezentarea din timp la medicul de familie, respectarea regulilor de igienă (folosirea batistelor de unică folosință, spălatul frecvent pe mâini cu apă și săpun). Vaccinarea antigripală rămâne cea mai eficientă măsură de protecție”, a transmis DSP Suceava.

ȘTIRI