Primăvara rămâne capricioasă și rece la Fălticeni: Noaptea trecută au fost doar 2 grade CelsiusActualitate

Primăvara rămâne capricioasă și rece la Fălticeni: Noaptea trecută au fost doar 2 grade Celsius

       Accesări: 286

Primăvara continuă să ne surprindă sub aspect termic. Dacă spre sfârșitul lunii trecute cădeau ninsori abundente, în luna lui florar avem parte de temperaturi la limita înghețului. Azi noapte, termometrele au indicat +2 grade Celsius la Fălticeni, cea mai scăzută temperatură înregistrată în luna mai.

Nu este de mirare că pe mașini și spațiul verde s-a așezat bruma.

Valori termice chiar mai scăzute au fost în așezările rurale aflate lângă zonele de pădure, Mălini, Slatina, Păiseni și Râșca. Aici s-au înregistrat azi noapte 0 grade Celsius.

Fluctuațiile de temperatură îi îngrijorează în special pe pomicultori, după ce vremea le-a dat mari emoții în urmă cu trei săptămâni când s-a ajuns la pragul termic critice al culturilor aflate în vegetație.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Valori termice nocturne vor crește începând de astăzi. Temperaturile vor reveni treptat la normalul acestei perioade. Mâine și sămbătă sunt așteptate ploi.

Tot luna aceasta s-au înregistrat și cele mai ridicate temeperaturi de primăvară, 28 de grade Celsius la Fălticeni pe data de 3 mai.

În intervalul 11 – 13 mai, valorile termice diurne vor crește la 17 – 18 grade și cele nocturne la 8 – 9 grade, pentru ca în a doua săptămână a perioadei de prognoză să se înregistreze un regim termic fără variații semnificative, caracterizat prin valori apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitate pentru ploi la nivel local va fi mai ridicată în intervalul 12 – 14 mai, când se pot înregistra și cantități de apă mai importante.

ȘTIRI