Primarul Vlad Gherman facilitează deschiderea unui nou dispensar veterinar în comuna SlatinaRural

Primarul Vlad Gherman facilitează deschiderea unui nou dispensar veterinar în comuna Slatina

       Accesări: 461

Pași importanți spre normalitate. Comuna Slatina are parte din vara anului trecut de un nou suflu în administrația locală care sprijină inițiativele ce aduc schimbări în bine la nivelul comunității. În localitatea de la poalele munților Stânișoara va fi deschis în viitorul apropiat un dispensar veterniar.

Unitate medicală de acest gen va fi deschisă în centrul localității Slatinei și va funcționa în aceeași clădire cu dispensarul uman.

Primăria a pus la dispoziție spațiul necesar, urmând ca un operator privat să obțină avizele necesare de funcționare și să investească în dotări cu mobilier, aparatură și instrumentar.

„Era nevoie de un dispensar veterinar și în comuna Slatina. Consătenilor noștri le este peste mână să meargă la Mălini pentru medicul veterinar. Am identificat un spațiu și îl vom pune la dispoziție pentru construirea și dotarea dispensarului.”, ne-a declarat primarul Vlad Gherman. „Noi am pus la dispoziție un spațiu, în aceeași clădire cu dispensarul uman, iar firma care se va ocupa cu aceste servicii medicale va investi în utilarea camerelor cu tot ceea ce este nevoie.”

Dispensarul veterinar din comuna Slatina se va deschide în cursul anului viitor, după mai bine de 20 de ani în care localnicii au simțit lipsa acestuia.

Un localnic, tânărul Ștefan Nicolae, apreciat pentru activitatea sa, este medicul veterinar care va desfășura activitățile sanitare din nou dispensar.

Spațiul în care acesta va funcționa a fost scos de autoritățile locale la licitație. Câștigătorul acesteia urmează să întreprindă restul demersurilor premergătoare operaționalizării serviciilor oferite.

Noua unitate destinată vindecării necuvântătoarelor va dispune de două camere.

Apariția acesteia va rezolva multe din problemele sătenilor care cresc animale și se deplasează de fiecare dată 14 kilometri până la medicul veterinar din localitatea vecină.

ȘTIRI