Primarul Nechifor sprijină tinerii talentați din HârtopRural

Primarul Nechifor sprijină tinerii talentați din Hârtop

       Accesări: 1816

Tezaurul unei comunități este tânăra generație. Cel puțin așa consideră Vasile Nechifor, primarul în exercițiu al comunei Hârtop, care vrea să le ofere copiilor și adolescenților din localitate posibilitatea de a-și dezvolta aptitudinile. Chiar dacă bugetul localității nu este nici pe departe unul generos și cu bani puțini pot fi încropite proiecte frumoase.

Deschiderea arătată de autoritățile locale face ca inițiativele pe linie de cultură, educație, artă și sport să prindă contur.

Unele au plecat de la simple acte de voluntariat care, mai apoi, s-au materializat în cercuri, cluburi sau formații pe diverse discipline.

Localitatea vecină municipiului Fălticeni nu le oferă prea multe alternative tinerilor din localitate, însă lucrurile încep deja să se schimbe. Vasile Nechifor spune că acesta este doar începutul și că va face tot posibilul să sprijine actul cultural, artistic, sportiv, dar și ceea ce ține în general de educație.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De ceva timp s-a ”înfiripat” un cerc de pictură condus de o localnică inimoasă. După câteva luni de voluntariat, acum Denisa Vasiliu se ocupă de tinerele talente care au înclinație spre în arta plastică. Clubul de pictură din Hârtop are mai multe lucrări realizate de elevi din clasele primare și gimnaziale, câteva dintre acestea fiind expuse pe holul Primăriei.

”Avem copii și adolescenți talentați în comună. Este păcat să nu îi sprijinim pentru a-și pune în valoare ce au ei mai bun. Ne preocupă să-i încurajăm spre cultură, educație, artă și sport.”, ne-a declarat primarul Vasile Nechifor. ”Vreau să punem în valoare toți copiii talentați, atât cât putem noi să-i ajutăm. Avem valori locale și nu vreau să se piardă.”

Comuna Hârtop are și un grup de tineri dansatori. Condusă de Andrei Podariu, formația a fost premiată la mai multe concursuri județene și zonale. Recent s-a făcut o preselecție pentru cooptarea de noi membri. Formația ”Mugurașii din Hârtop” vrea să se facă cunoscută și să participe și la evenimente de marcă.

În comuna Hârtop se pregătește și lansarea unui tinere cântărețe de muzică populară. Are doar 11 ani și are deja câteva cântece în repertoriu. Solista este încurajată să ia calea marilor artiști ai folclorului românesc.

”Dacă nu le acordăm timp, atenție, și nici nu le creem condițiile necesare, riscăm să-i pierdem.”, mai spune edilul Nechifor. ”Sprijinim tinerele talente pentru că avem doar de câștigat. Comuna Hârtop are nevoie de cultură, artă, sport și educație. În caz contrar am deveni locul unde nu se întâmplă nimic.”

Schimbări s-au produs și la capitolul sport.

De câteva luni s-a reînființat echipa de fotbal care evoluează în Liga a V-a. Inițiativa primarului Nechifor a fost bine primită de tinerii de comună. După o pauză de patru ani, prin bunăvoința antrenorului Costel Brăneanu s-a pus din nou pe tapet primul 11 al echipei Voința Hârtop.

Lotul este format în special din tineri, media de vârstă fiind de 22 ani.

Din pasiune și entuziasm, dar și cu sprijinul sponsorilor, tinerii din comună vor să acumuleze cât mai multă experiență la partidele din campionat. Deși prima victorie se lasă așteptată, fotbaliștii Voinței sunt ambițioși și vor să nu-și mai dezamăgească suporterii.

Primăria nu are deocamdată un buget pentru echipă, însă de anul viitor ar putea aloca primele fonduri pentru bunul mers al activității fotbalistice din Hârtop.

ȘTIRI