Primarul Vasile Nechifor anunță semnarea unui contract de peste 730.000 lei pentru Școala Gimnazială HârtopRural

Primarul Vasile Nechifor anunță semnarea unui contract de peste 730.000 lei pentru Școala Gimnazială Hârtop

       Accesări: 2025

Bani pentru infrastructura școlară. Multe unități de învățământ din mediul rural au nevoie de schimbări importante pentru a oferi condiții cât mai bune elevilor. Din ultima statistică prezentată de Ministerul Educației, există zeci și chiar sute de școli în fiecare județ care nu corespund cerințelor actuale.

Cele mai multe dintre acestea se află în mediul rural, aici unde copiii nu beneficiază fie de apă curentă fie de grupuri sanitare adecvate, unele dintre ele funcționând cu toalete improprii în curtea școlii.

Este și cazul Școlii Gimnaziale Hârtop care va fi reabilitată printr-un proiect din cadrul PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Primarul Vasile Nechifor a semnat marți, 27 martie, proiectul de finanțare al lucrărilor la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Documentul prevede alocarea sumei de 734.000 de lei pentru proiectul de modernizare al școlii și construirea de grupuri sanitare pentru elevi și profesori.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Am reușit să facem pași importanți cu un nou proiect pentru comuna noastră. M-am deplasat personal la București pentru semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea școlii și construirea de grupuri sanitare. Am insisitat foarte mult să avem un astfel de proiect pe care l-am considerat prioritar.”, ne-a declarat primarul Vasile Nechifor. „În momentul de față avem toți banii pentru începerea lucrărilor. Acum ne aflăm în procedura premergătoare deschiderii licitației. Pregătim toată documentația necesară.”

Din totalul valorii contractuale 695.000 de lei sunt asigurați din fondurile ministerului, restul de 39.000 de lei necesari investiției vor fi direcționați din bugetul local al comunei.

Școala Gimnazială Hârtop va beneficia de lucrări importante de reabilitare la partea de structură.

Proiectul prevede și construirea unor grupuri sanitare la standarde moderne, cele actuale oferind condiții improprii și inacceptabile. Acestea vor fi zidite pe amplasamentul actualei scene din beton, iar accesul se va face din holul școlii.

Toalete urmează să fie ridicare atât la parterul cât și la etajul clădirii.

„Așteptăm cu nerăbdare începerea lucrărilor. Îmi doresc să trecem repede de faza licitațiilor.”, subliniază primarul comunei Hârtop. „Consider că este un proiect necesar și benefic pentru elevi și profesori care merită să aibă o școală modernă și cât mai frumoasă.”

La școala din Hârtop învață peste 325 de copii în ciclul primar și gimnazial. Aici își desfășoară activitățile educaționale și singura grădiniță din comună.

Edilul Vasile Nechifor plănuiește pe viitor construirea unui teren sintetic de sport și a unei clădiri în care să se desfășoare activitățile educaționale pentru ciclul preșcolar.

ȘTIRI