Primarul Vasile Cepoi anunță două proiecte la Drăgușeni pentru modernizarea Dispensarului Uman și Căminului CulturalRural

Primarul Vasile Cepoi anunță două proiecte la Drăgușeni pentru modernizarea Dispensarului Uman și Căminului Cultural

       Accesări: 1372

Modernizare este cuvântul de ordine pentru anul 2017. Autoritățile locale din Drăgușeni au pregătit mai multe proiecte prin care vor să înnoiască obiectivele din localitate care își arată vârsta. Dispensarul Uman și Căminul Cultural sunt două din clădirile care urmează să fie reabilitate în totalitate prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

Primarul Vasile Cepoi afirmă că documentațiile sunt finalizate și că se așteaptă finanțarea.

Tot anul acesta sunt prevăzute două proiecte legate de infrastructura pietonală și rețeaua de canalizare.

Aceasta din urmă va avea fi extinsă cu 14 km și va ajunge la gospodăriile din toate satele componente ale comunei Drăgușeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Anul 2017 este unul important pentru localitatea noastră. Vrem să demarăm câteva proiecte importante la Drăgușeni.”, ne-a declarat primarul Vasile Cepoi. „Ne-am propus să refacem în totalitate două obiective care au nevoie de reparații urgente. Dispensarul Uman și Căminul Cultural sunt prinse într-un amplu proiect de modernizare. Acum rămâne doar să primim finanțarea pentru începerea lucrărilor.

Proiectul pentru Dispensarul Uman prevede reparații capitale la atât la interior cât și la exterior. Instalațiile termice, electrice și sistemele pentru utilități vor fi înlocuite cu unele noi, la fel ca și tâmplăria. Unitatea medico-sanitară va fi adusă la standarde moderne și va oferi condiții excelente atât pentru pacienți cât și pentru cei care profesează aici.

Edilul Vasile Cepoi susține că există un plan pentru achiziția de tehnică modernă. Pe listă de priorități se află un tomograf, dar și alte aparate utile actului medical.

Și cel de al doilea proiect, destinat Căminului Cultural, include lucrări de reabilitare și modernizare. Pornind de la acoperiș și până la structură, inclusiv instalația electrică și sanitară, clădirea va fi refăcută integral.

ȘTIRI