Primarul si managerul spitalului s-au intalnit cu ministrul sanatatiiAdministraţie

Primarul si managerul spitalului s-au intalnit cu ministrul sanatatii

       Accesări: 80

Primarul Cătălin Coman a prezentat astăzi concluziile întîlnirii avute la începutul săptămânii la Ministerul Sănătăţii, cu ministrul Nicolae Bănicioiu şi secretarul de stat Alin Tucmeanu. Primarul a precizat că a fost însoţit la Bucureşti de managerul spitalului, dr. Vlad Morariu, prezenţa celor doi în capitală fiind legată de urgentarea înfiinţării Compartimentului Primiri Urgenţe (CPU) în cadrul Spitalului Municipal Fălticeni şi de finanţarea lucrărilor la noua clădire a spitalului.

Cătălin Coman a precizat că a fost depusă documentaţia necesară şi a fost primită confirmarea privind obţinerea în regim de urgenţă a avizului de înfiinţare a Compartimentului Primiri Urgenge.

„Este o cerinţă pe care Spitalul Municipal Fălticeni o va îndeplini chiar înainte de finalizarea noului spital. Investiţia a fost aprobată la sfârşitul lunii septembrie de Consiliul Local Fălticeni şi va fi finanţată integral din fondurile bugetului local. Avem şi confirmarea ministrului Nicolae Bănicioiu că vom obţine avizul de înfiinţare în regim de urgenţă. Este important ca acest compartiment să existe pentru urgenţele care apar şi pot primi o atenţie sporită din partea personalului medical, în folosul tuturor pacienţilor din zona Fălticeni şi nu numai.”

În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor de construcţie la noul spital din Fălticeni şi posibilităţile de suplimentare a fondurilor pentru ultima parte a anului 2014, primarul a precizat că  ministrul Nicolae Bănicioiu a confirmat efectuarea ultimei plăţi către constructor, din cei 5 milioane de lei alocaţi pentru anul 2014.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„De la nivelul Consiliului Judeţean Suceava şi al Instituţiei Prefectului Suceava au fost iniţiate două proiecte de hotărâre pentru suplimentarea fondurilor alocate în acest an. Cele două proiecte au fost depuse la Ministerul Sănătăţii la sfârşitul lunii august şi se vor regăsi pe agenda Guvernului României. Aceste proiecte sunt susţinute de documentaţia pe care am depus-o acum, împreună cu managerul spitalului, pentru fundamentarea lucrărilor care trebuie efectuate în această toamnă: definitivarea alimentării cu energie electrică, montarea centralelor şi a instalaţiilor de încălzire, care, corelate cu realizarea termosistemul exterior, montarea tâmplăriei şi finalizarea teraselor, vor facilita constructorului continuarea lucrărilor în interior pe perioada sezonului rece. Domnul ministru Bănicioiu ne-a confirmat că are acceptul primului ministru Victor Ponta pentru suplimentarea fondurilor alocate în anul 2014. În aceste condiţii putem realiza încă din acest an peste 90% din investiţia în noul spital de la Fălticeni.”

Cu aceeaşi ocazie s-a discutat şi aspectul achiziţionării dotărilor pentru noul spital. „Dotările noului spital vor fi de ultimă generaţie. Ministrul Sănătăţii ne-a asigurat că vom primi fondurile pentru dotări. Există posibilitatea să avem dotări intrate în noul spital chiar din acest an, pe măsură ce corpurile de clădire vor fi finalizate. Avem licitaţia încheiată şi un acord cadru cu firmele câştigătoare  pentru asigurarea dotărilor”, a precizat primarul Cătălin Coman.

ȘTIRI