Primarul, polițiștii și preoții din Baia au pornit Marșul Tăcerii: Oficialitățile au condamnat un act criminal fără precedentRural

Primarul, polițiștii și preoții din Baia au pornit Marșul Tăcerii: Oficialitățile au condamnat un act criminal fără precedent

       Accesări: 8519

Exemplu de atitudine și solidaritate într-o comună din zona Fălticeni. Mai multe oficialități din Baia au participat la „Marșul Tăcerii” pentru a condamna actul criminal care a șocat întrega comunitate. Un tânăr de 19 ani l-a lovit cu bestialitate, cu un obiect contondent, pe un consătean de 63 de ani până când l-a omorât.

Victima a fost lăsată fără suflare lângă gardul unei gospodării.

Inițial s-a crezut că bărbatul, Neculai Budăi, ar fi avut un infarct sau accident cerebral. Polițiștii au bănuit faptul că la mijloc ar putea fi o mână criminală. Ulterior oamenii legii l-au prins și încarcerat pe bărbatul suspectat de infracțiunea de omor.

Oficialitățile din Baia nu au rămas indiferente față de cele petrecute în seara zilei de 4 ianuarie 2017.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Nu putem tolera astfel de întâmplări cu urmări fatale. Am rămas pur și simplu șocată de ceea ce s-a întâmplat în comuna noastră.”, ne-a declarat primarul Maria Tomescu. „Ne-am gândit că alături de alte oficialități ale instituțiilor din Baia să pornim un Marș al Tăcerii în semn de protest față de actul de violență și agresiunea comisă. Am vrut arătăm că ne pasă de ceea ce se întâmplă în comunitatea noastră, zguduită de acest caz extrem. Transmitem condoleanțe și suntem alături sufletește de familia victimei.”

Chiar dacă au trebuit să răzbească viscolul și ninsoarea, inițiatorii s-au deplasat în liniște spre locul unde victima își face somnul de veci.

La Marșul Tăcerii au participat primarul Maria Tomescu, viceprimarul Mihai Biserică, subofițerul Ioan Apopei, șeful Postului de Poliție Baia, alți polițiști dar și toți preoții de la parohiile din Baia și Bogata.

„Astăzi, împreună cu colegii mei, de la Postul de Poliție Baia, am participat la înmormântarea lui Neculai Budăi, omorât la 04 ianuarie 2017. Prezența noastră alături de preoți, de primarul si viceprimarul comunei, a fost în semn de totală dezaprobare a oricărei forme de violență.”, afirmă subofițerul Ioan Apopei. „Mi-aș dori ca acest gen de infracțiuni să nu se mai producă nici la noi și nici în alte localități. Cu toții trebuie să luam atitudine față de astfel de fapte deosebit de grave. Dumnezeu să-l ierte!”

După efectuarea autopsiei, medicii legiști au stabilit că moartea lui Nicolae Budăi a fost violentă şi s-a datorat exercitării unor acte de violenţă.

Echipa Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava împreună cu medicii legiști s-au deplasat în comuna Baia.

Anchetatorii au stabilit că victima s-a aflat în mijlocul unui conflict spontan, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, cu Marius Andrei Varvara, un tânăr în vârstă de 19 ani, din localitate. Conflictul s-a consumat în jurul orei 19.30, pe strada General Mleșniță Constantin.

Tânărul a exercitat, cu intenție, acte de violență de intensitate ridicată cu pumnii, picioarele și o bucată din lemn asupra victimei, provocându-i multiple traumatisme care au condus în scurt timp la deces.

În urma probatoriului administrat, procurorul criminalist a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de agresorul de 19 ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „omor” și reținerea acestuia pentru o durată de 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Tribunalul Suceava a admis vineri, 6 ianuarie, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, și a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Marius Andrei Varvara, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI