Primarul Neculai Perju vrea ca în comuna Rădășeni să funcționeze prima grădiniță cu program prelungitRural

Primarul Neculai Perju vrea ca în comuna Rădășeni să funcționeze prima grădiniță cu program prelungit

       Accesări: 2290

Modernizare și investiții sunt cuvintele de ordine în Rădășeni. Capitolul educație este unul prioritar pentru autoritățile locale care au pregătit mai multe proiecte pentru unitățile de învățământ din localitate. Elementul de noutate îl constituie construirea primei grădinițe cu program prelungit din comună.

Primarul Neculai Perju spune că viitoare unitate pentru ciclul preșcolar vine să suplinească un gol existent la nivel local.

Edilul comunei subliniază faptul că grădinița va fi realizată la standarde europene. Acesta va dispune de un spațiu generos, primitor, și de toate dotările necesare pentru asigurarea unui act educațional de calitate.

”Este mare nevoie și ne dorim foarte mult să avem la Rădășeni o grădiniță cu program prelungit. Există cerere și, mai mult decât atât, avem familii care își duc copiii la Fălticeni.”, ne-a declarat primarul Perju. ”Considerăm că este timpul să răspundem acestor nevoi printr-un proiect cu finanțare prin PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală). Vă mai pot spune că la momentul de față proiectul tehnic este finalizat.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Noua grădiniță va fi ridicată pe strada Principală.

Ea va fi amplasată pe locul clădirii fostei Primării. Imobilul, construit în anul 1924, urmează să fie demolat.

Potrivit primarului Neculai Perju, investițiile totale se ridică la peste 340.000 de euro.

Primăria comunei Rădășeni va susține financiar doar 20% din valoarea proiectului. Mai exact, autoritățile locale vor trebui să aloce 68.000 de euro de la bugetul local.

La viitoarea grădiniță cu program prelungit se vor putea școlariza anual până la 100 de copii.

ȘTIRI