Primarul Neculai Florea și-a propus ca în 4 ani să pună la punct toată rețeaua de drumuri din comuna HorodniceniRural

Primarul Neculai Florea și-a propus ca în 4 ani să pună la punct toată rețeaua de drumuri din comuna Horodniceni

       Accesări: 1797

Planuri ambițioase la începutul unui nou mandat. Primarul Neculai Florea vrea să modernizeze toate drumurile din comuna Horodniceni care fie nu corespund standardelor actuale fie nu au fost asfaltate niciodată. Atât drumurile agricole cât și cele comunale vor fi puse la punct.

Deja de câteva săptămâni se toarnă primul asfalt pe mai multe drumuri pentru exploatare agricolă.

Grație unui proiect cu fonduri europene, Primăria Horodniceni a reușit să acceseze banii necesari pentru modernizarea acestora.

Se vor pietrui 15 km de drumuri agricole care fac legătura între mai multe terenuri, iazuri și suprafețe plantate cu livezi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

” În prezent derulăm un proiect cu fonduri europene prin care pietruiri 15 kilometri pe segmentul drumuri agricole.”, ne-a declarat primarul din Horodniceni. ”Facem legătura între iazurile de la Mihăiești, Horodniceni, și alte terenuri. Practic cuplăm mai bine de jumătate din terenul arabil al comunei.”

Proiectul, demarat luna trecută, se ridică la 950.000 de euro. Lucrările se vor încheia în octombrie 2017.

Modernizarea infrastructurii reprezintă una din prioritățile primarului Neculai Florea în actualul mandat. Edilul comunei Horodniceni vrea ca infrastructura din cele cinci sate să fie întocmai unor localități ale Uniunii Europene.

”Mi-am propus ca până la finalul mandatului actual să asfaltăm toate drumurile care nu sunt modernizate. Este ceva de muncă și cred că vom reuși să ducem la bun sfârșit ceea ce ne intenționăm.”, ne-a declarat primarul Florea. ”Accesarea fondurilor europene, dar și cele prin PNDL, vor face posibilă realizarea planului. Vreau ca în 4 ani să încheiem capitolul modernizare drumuri.”

Primarul Florea este sincer și recunoaște că infrastructura rutieră din comuna Horodniceni nu este deloc strălucită, dar este optimist în privința proiectelor depuse pentru finanțare.

Recent edilul din Horodniceni a depus la PNDL un proiect pentru asfaltarea mai multor drumuri.

Două dintre acestea duc spre locașuri de cult ortodoxe, Mănăstirea Brădățel și Biserica istorică ”Pogorârea Sfântului Duh”. Al treilea drum vizat pentru asfaltare este o cale rutieră din satul Brădățeal Deal.

Nu mă pot lăuda că avem o rețea rutieră prea bun dar avem mai multe proiecte pentru reabilitări pe capitolul acesta. Unul l-am depus recent la PNDL pentru asfaltare în satul Brădățel Deal, apoi drumul spre Mănăstirea Brădățel și un alt drum care duce spre biserica monument istoric, grad A, cu hramul ”Pogorârea Duhului Sfânt.”, afirmă Neculai Florea. ”Cel mai supărat sunt pentru că am un sat care nu are asfalt. Sper să venim cu vești bune cât mai repede.”

În ultimii patru ani s-au turnat 6 kilometri de asfalt.

Edilul Neculai Florea vrea că în următorii patru ani să finalizeze modernizarea altor căi rutiere.

Rețeaua drumurilor comunale din Horodniceni însumează peste 30 de kilometri, din care 12 kilometri ar trebui reabilitați cât mai curând.

ȘTIRI