Primarul Maricel Iacob anunță depunerea proiectului pentru rețeaua de gaz în comuna Vadu MoldoveiRural

Primarul Maricel Iacob anunță depunerea proiectului pentru rețeaua de gaz în comuna Vadu Moldovei

       Accesări: 1540

Investiții pentru satul românesc. După modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea rețelei de apă potabilă și cu programe în derulare pentru reabilitarea rețelei școlare, Primăria Vadu Moldovei face primele demersuri pentru un nou și amplu proiect. Administrația locală vrea să înființeze rețeaua de gaz metan și speră ca populația să beneficieze și de această utilitate cât mai curând posibil.

Documentația a fost depusă la FDI (Fondul de Dezvoltare şi Investiţii), structură înfiinţată la finalul anului trecut de Guvern, prin care se urmăreşte realizarea de investiţii locale.

Primarul Maricel Iacob afirmă că primii pași s-au făcut în proiectul aducțiunii de gaz metan și că este optimist în privința aprobării finanțării acestuia.

„Gazul metan este o necesitate pentru noi și, cred, în acest moment, pentru orice localitate rurală din România.”, ne-a declarat edilul comunei Vadu Moldovei. „Este cel mai amplu și costisitor proiect, dar beneficiile sunt majore. Am realizat documentația necesară și am depus proiectul la FDI.”

Primarul Maricel Iacob

Rețeaua de gaz mentan se va întinde pe câțiva zeci de kilometri. Infrastructura va cuprinde toate cele opt sate ale comunei Vadu Moldovei, astfel încât beneficiari vor fi cei 4.000 de locuitori din Cămârzani, Ciumulești, Dumbrăvița, Ioneasa, Mesteceni, Movileni, Nigotești și Vadu Moldovei.

Autoritățile locale vor să profite de faptul că magistrala de gaz se află pe teritoriul comunei, astfel încât partea de aducțiune din rețeaua principală nu va pune probleme.

Proiectul prevede și realizarea unei stații specifice transportului, măsurării și reglării presiunii gazului metan.

Maricel Iacob susține că la momentul de față este așteptată finanțarea proiectului.

În zona Fălticeni alte două comune au depus proiecte similare. Localitățile Baia și Cornu Luncii au demarat procedurile pentru înființarea rețelei de gaz din cele două comune.

Ambele demersuri sunt în stadiu foarte avansat.

ȘTIRI