Primarul Maria Tomescu vrea să iasă din tiparele edilului obișnuit: Voi fi un primar atipic și dinamicSpecial

Primarul Maria Tomescu vrea să iasă din tiparele edilului obișnuit: Voi fi un primar atipic și dinamic

       Accesări: 2943

Din cabinetul medical în cabinetul de primar. Doctorul Maria Tomescu face primii pași ca edil al comunei Baia, ea reușind să obțină exact 50% din voturile valabil exprimate la urne. La fel ca și în meseria de medic, funcția de primar aduce cu sine numeroase responsabilități care pot influența viețile oamenilor.

Maria Tomescu este conștientă de acest lucru și lasă să se înțeleagă faptul că noua postură nu o va schimba cu nimic, din contra va fi aceeași persoană deschisă, apropiată și comunicativă.

Medicul primar spune că va căuta să cunoască problemele și cerințele oamenilor din comuna natală.

Ea este convinsă că a câștigat alegerile pentru că oamenii au avut încredere. Știe că nu va putea mulțumi pe toată lumea, dar cu ajutorul deciziilor transparente și legale vrea să arate că se poate face treabă bună și în comuna Baia.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Am devenit primarul comunei Baia datorită oamenilor din satul Bogata și Baia care au avut încredere în mine și mi-au dat prilejul să demonstrez ceea ce pot. Atât eu cât și consilierii aleși avem același obiectiv.”, spune primarul Tomescu. ”Obiectivul nostru este să dezvoltăm comuna, să o facem cunoscută.”

Originară din satul Bogata, Maria Tomescu este prima femeie primar din istoria post-decembristă a comunei și singura care conduce o primărie în zona Fălticeni.

Chiar dacă în campania electorală nu a promis nimic, la învestirea în funcție ea și-a luat deja câteva angajamente la început de mandat.

Noul edil al comunei Baia afirmă că, mai întâi de toate va fi un primar atipic.

Mai precis nu va fi un primar de birou ci unul activ, chiar atipic. Maria Tomescu susține că va lăsa deoparte uzanțele pentru a fi un primar blugi, adidași și cizme atunci când situațiile vor impune.

Șefa administrației comunei Baia vrea să transmită oamenilor încredere și le spune că va fi o gospodină în primărie.

”Poate că unii sunt sceptici că sunt femeie primar. Eu voi un primar atipic, când este vorba de sănătate voi sta cu stetoscopul la gât, iar meseria nu pot să mi-o uit niciodată.”, afirmă Tomescu. ”Voi fi un primar cu blugi, adidași și cizme în situațiile de urgență și când voi fi pe teren. Iar în primărie voi fi o gospodină.”

Atipice au fost și primele zile din mandatul de primar. Maria Tomescu, învață totul din mers, nu se plânge și nici nu regretă cale pe care o urmează acum, deși admite că în campania electorală a fost foarte dificilă și solicitantă. Medicul din Bogata nu mai are acum în grijă câteva sute de suflete, ci peste 6.000 de oameni, locuitori ai comunei Baia.

Greul abia începe pentru Maria Tomescu. Femeia medic și primar promite să fie nu doar gospodină ci, mereu atentă, în gardă.

”Pentru că sunt doctor, ca și pompierul, voi fi tot timpul în gardă.”, declară primarul Tomescu. ”Mesajul meu este că voi munci permanent. Așa cum mi-am transformat cabinetul meu în casă și primăria va fi casa mea.”

Maria Tomescu își amintește că în campania electorală nu a promis nimic.

În schimb ea își propune ca tot ceea ce începe să ducă la bun sfârșit.

Primărița comunei Baia vrea ca în comuna în care s-a născut să readucă normalitatea în relația primar-cetățean. Obiectivele personale vizează refacerea imaginii așezării istorice, funcționarea mecanismelor în administrația locală, un suflu nou și o schimbare acolo unde lucrurile au încremenit de ani buni.

ȘTIRI