Primarul Maria Tomescu anunță începerea lucrărilor de construcție la noua grădiniță din comuna BaiaRural

Primarul Maria Tomescu anunță începerea lucrărilor de construcție la noua grădiniță din comuna Baia

       Accesări: 2427

Una dintre localitățile rurale ale zonei Fălticeni se află în febra implementării programelor de dezvoltare. Cel mai nou proiect destinat comunei Baia se derulează începând de astăzi, 14 noiembrie, și este destinat domeniului educațional. Primarul Maria Tomescu anunță începerea lucrărilor de construcție la viitoarea grădiniță cu program normal.

Amenajarea și ridicarea obiectivului revine firmei sucevene Test Prima.

Tot astăzi au fost executate primele lucrări din proiect. Conform contractului, termenul de finalizare al grădiniței din Baia este de 12 luni.

Maria Tomescu afirmă că odată cu această investiție prinde contur visul copilăriei sale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Astăzi începe să prindă contur visul copilăriei mele și a dascălului meu, învățătorul Vasile Hlihor, un om minunat pe care l-am purtat mereu în inima mea.”, ne-a declarat primarul Comunei Baia, doctorul Maria Tomescu. „Pe 14 noiembrie 2018 s-a pus piatra de temelie a unui obiectiv mult așteptat, peste un sfert de veac, grădinița ce va fi subordonată Școlii Gimnaziale nr.3. Va fi o grădiniță modernă, pentru patru grupe, la standarde europene. Am semnat contractul cu constructorul, Test Prima, pentru executarea lucrărilor de execuție, pe durata de 12 luni.”

Obiectivul se prefigurează ca cea mai modernă unitate educațională din comuna Baia.

Investițiile se ridică la aproximativ 2,5 milioane de lei. Contractul de finanțare a fost semnat anul trecut, fondurile fiind direcționate prin A.F.I.R. (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale).

Unitatea de învățământ, construită pe strada Gheorghe Miserciu, este destinată celor 60 de copii de la grădinița care acum funcționează în incinta Școlii Gimnaziale nr.3 din Baia.

Noua clădire va avea un aspect modern și va fi eficientă din punct de vedere energetic. Proiectul prevede construirea unui număr de patru grupe, preșcolarii și educatorii urmând să aibă toate condițiile necesare desfășurării unui act educațional de calitate.

Lucrările mai prevăd construirea unei parcări și amenajarea de spații verzi. În proiect figurează și un teren de sport și activități recreative.

Primarul Maria Tomescu mai spune că grădinița cu program normal va fi prima din comuna Baia ce va avea clădire de sine stătătoare.

Celelalte unități de învățământ preșcolar își desfășoară activitatea în clădirile unor școli.

ȘTIRI