Primarul Ion Vasiliu, senatorul Ioan Stan și peste 100 de localnici din Basarabi au marcat Ziua NaționalăRural

Primarul Ion Vasiliu, senatorul Ioan Stan și peste 100 de localnici din Basarabi au marcat Ziua Națională

       Accesări: 928

Eroii și înaintașii neamului sunt comemorați cum se cuvine. Peste 100 de localnici din satul Basarabi au marcat Ziua Națională împreună cu autoritățile comunei Preutești, la un eveniment care a punctat momentul istoric al Marii Uniri dar și jerfta supremă a ostașilor căzuți pentru libertatea patriei. Manifestarea s-a desfășurat pe 1 decembrie la monumentul din incinta Bisericii „Sfântul Andrei”,

Aici sunt pomeniți în fiecare an soldații satului i-a reunit pe sătenii din Basarabi la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Sfântul Andrei.

Primarul Ion Vasiliu, senatorul Ioan Stan și membrii din Consiliul Local au participat la festivitatea deschisă cu un Te Deum oficiat de un sobor de preoți condus de protoierului Adrian Dulgheriu.

Alături de oficialități au fost profesori, funcționari publici, cadre ale M.A.I, reprezentanți ai veteranilor de război, dar și oameni de rând care au înfruntat frigul și ploaia.

După slujba religioasă au urmat depunerile de coroane de flori. Reprezentanții Primăriei Preutești, Consiliului Local Preutești, Școlii Gimnaziale Basarabi, Poliției Preutești au așezat jerbele la Monumentul Eroilor, pe acordurile imnului național.

Nu au lipsit membrii fanfarei din Preutești care au completat atmosfera de sărbătoare cu cântece patriotice.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapă la casa de prăznuire a Bisericii „Sfântul Andrei”.

ȘTIRI